Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Kadıköy'de Olaylı Derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi Mağlup Ederek Yarı Finale Yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Maçta yaşanan gerginlikler ve kırmızı kartlar da geceye damga vurdu.

Yayınlama: 02.04.2025 - 23:06
Paylaş:

Kadıköy'de olaylı bir derbi geçti! Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi. Sahada sadece futbol değil, aksiyon dolu anlar yaşandı. Maçın ardından ise gerginlikler tavan yaptı, bakalım neler olacak?

ANKARA-BHA Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sahada yüksek tempo ve tansiyonun eksik olmadığı mücadeleyi 2-1 kazanan Galatasaray, yarı final biletini kaptı. Ancak maçtaki futbol kadar yaşanan gerginlikler ve kırmızı kartlar da geceye damga vurdu. Galatasaray, karşılaşmaya etkili başladı ve henüz 10. dakikada golü buldu. Orta sahadan gönderilen uzun topta Çağlar Söyüncü’nün müdahalesi yeterli olmadı, top Osimhen’in önünde kaldı. Nijeryalı forvet, ceza sahası sağ çaprazından yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 26. dakikada Galatasaray’ın üst üste kullandığı korner atışları, Fenerbahçe savunmasını zor durumda bıraktı. Kaan Ayhan’ın kafa vuruşunda top Kostic’e çarptı. VAR incelemesi sonrası hakem Cihan Aydın, Sırp oyuncunun elle oynadığını belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. 27. dakikada Osimhen, penaltıdan takımının ikinci golünü kaydederek farkı ikiye çıkardı: 0-2. İlk yarının uzatma dakikalarında Fenerbahçe umut tazeledi. 45+1’de Kostic’in derin pasıyla ceza sahasına sarkan Talisca, Günay Güvenç’i geçemedi. Dönen topu iyi takip eden Szymanski, kayarak vuruşunu yaptı ve farkı bire indirdi: 1-2. İkinci yarıda Fenerbahçe beraberliği yakalamak için baskısını artırırken, Galatasaray da kontra ataklarla farkı açmayı hedefledi. 65. dakikada Talisca’nın ceza sahası içinden yaptığı şutu, Eren Elmalı son anda engelledi. 70. dakikada En Nesyri’nin dar açıdan yaptığı vuruşta Günay kritik bir kurtarışa imza attı. 80. dakikada ise Galatasaray farkı tekrar ikiye çıkarma şansını kaçırdı. Barış Alper Yılmaz’ın sert şutu direkten dönerken, dönen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. 88. DAKİKADA ORTALIK KARIŞTI Maçın son bölümlerinde tansiyon iyice yükseldi. 85. dakikada Mert Müldür, Skriniar ve Osimhen arasında yaşanan tartışma saha içinde gerilimi artırdı. Ancak asıl olaylar 88. dakikada patlak verdi. Yedek kulübeleri de olaya dahil olunca hakem Cihan Aydın, uzun süre bekledikten sonra kırmızı kartlarına başvurdu. Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay, Fenerbahçe’den Mert Hakan Yandaş kırmızı kartla yedek kulübesinden soyunma odasına döndü. Bununla da sınırlı kalmayan hakem, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun yardımcısı Salvatore Foti’yi de doğrudan kırmızı kartla tribüne gönderdi. GALATASARAY YARI FİNALDE Son dakikalarda Fenerbahçe beraberlik için baskı kursa da Galatasaray savunması hata yapmadı ve mücadele 2-1 sona erdi. Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselmeyi başardı. Derbide yaşanan olaylar futbol camiasında büyük yankı uyandırırken, gözler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) vereceği kararlara çevrildi. Geceye damga vuran gerilim sonrası nasıl cezaların geleceği merak konusu.

Galatasaray'ın etkili oyunu ve skor üstünlüğüyle maçı götürdüğü olaylı derbide, Fenerbahçe'nin direnişi yarı finale yetmedi. Maç boyunca yaşanan gerginlikler ve kırmızı kartlar geceye damga vururken, son dakikaların gerilimi ise unutulmayacak cinstendi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun vereceği kararlarla ilgili meraklı gözler şimdi cezaları bekliyor.

# Galatasaray # Fenerbahçe # Ziraat Türkiye Kupası
Son Haberler

Mardin 1969 Spor-Fatih Karagümrük maçının ardından

15.10.2026 - 20:47

Antalya'da içerisine yağmur suyu alan özel halk otobüsünün işletmecisine cezai işlem

15.10.2026 - 20:07

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi:

15.10.2026 - 20:07

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam