Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

KADEM, İstanbul Kitap Fuarı'nda Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için bileklik dağıttı

- KADEM Yayınları Editörü Rabia Albayrak: - "Ziyaretçilerimize hem Filistin'de yaşanan şiddet ve soykırımla ilgili bilgi veriyoruz hem de Genç KADEM olarak aktivizm çalışması yürütüyoruz"

Yayınlama: 20.12.2025 - 17:47
Paylaş:

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Vakfınca (KADEM), TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'ndaki standında Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla bileklik dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında Genç KADEM gönüllülerince yapılan bileklikler, KADEM Yayınlarının standına gelen ziyaretçilere hediye edildi.

İsrail'in Gazze'deki soykırımına dikkat çekmek için yapılan etkinlikte, konuya ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

KADEM Yayınları Editörü Rabia Albayrak, yaptıkları açıklamada, kitap fuarını önemsediklerini belirterek, burada kitleleriyle bir araya gelme fırsatı bulduklarını söyledi.

Albayrak, "Filistin'le ilgili farkındalığımızı arttırmak için bileklikler yapıyoruz. Genç KADEM'den gönüllü arkadaşlar bizimle beraber bilekliklerden yapıyorlar. Ziyaretçilerimize hem Filistin'de yaşanan şiddet ve soykırımla ilgili bilgi veriyoruz hem de Genç KADEM olarak aktivizm çalışması yürütüyoruz." dedi.

KADEM Yönetim Kurulundan iki üyenin de fuarda yer alacağını aktaran Albayrak, "Edebiyat, kadın ve kimlik meselesine değinecek. Enine boyuna masaya yatıracaklar. Ziyaretçilerimiz bu konuda bilgilenebilecekler." diye konuştu.

Yazar Mehmet Cemil'in moderatörlüğünde düzenlenen "Kim Yazar Kim Okur? Kadın, Kalem ve Edebiyat" isimli söyleşiye, Dr. Sevim Zehra Can Kaya ile Doç. Dr. Zeynep Kevser Şerefoğlu Danış da katıldı.

# 42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuar # bileklik # Gazze # KADEM
Son Haberler

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23

Cep telefonu taksitlerinde yeni dönem: Sınır 40 bin liraya yükseltildi

15.10.2026 - 17:16

Prof. Dr. Zakir Avşar: “Kimsesizlerin kimsesi” olmak…

15.10.2026 - 17:12

İBB Başkan Vekili Aslan, selden etkilenen yerlerde inceleme yaptı

15.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam