Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

İşitme engelli sporcu Seymen Berke, güreş camiasında iz bırakmak istiyor

- Ermenistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan 24 yaşındaki Seymen Berke Nergiz: - "Camiamızda idolümüz İlhan Çıtak. İlhan Çıtak gibi işitme engelliler güreşinde nam salmak hedefim. İnşallah altyapıdaki sporculara onun gibi bir idol olurum. Onun kadar bu camiada iz bırakırım"

Yayınlama: 09.08.2026 - 11:18
Paylaş:

ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra olimpiyat üçüncülüğü bulunan 24 yaşındaki işitme engelli sporcu Seymen Berke Nergiz, yeni başarılara imza atmak için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Geçen yıl ilk kez giydiği milli formayla Tokyo'da yapılan 2025 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olan Seymen Berke, son olarak 16-18 Haziran tarihlerinde Çorum'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Yıldızlar-Gençler-Büyükler Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 125 kilo serbest stilde birincilik kazandı.

Dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonlukları bulunan İlhan Çıtak'ı idol olarak gören Seymen Berke, onun kadar başarılı olmak için çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.

Seymen Berke, Ermenistan'ın Vanadzor kentinde 25 Kasım-1 Aralık tarihlerinde yapılacak Avrupa İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ülkesini en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.


- "Öz güvenim daha çok yerinde, rakiplerimi artık tanıyorum"

Sağ kulağı hiç duymayan, sol kulağında ise işitme cihazı kullanan Seymen Berke Nergiz, AA muhabirine, Çorum'da gerçekleştirilen şampiyonada kürsünün zirvesinde yer alarak yeni bir başarıya imza attığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Asıl hedefinin uluslararası arenada başarılar kazanmak olduğunu anlatan Seymen Berke, yoğun ve tempolu bir süreç geçirdiğini ifade etti.

Seymen Berke Nergiz, başta ailesi olmak üzere antrenörlerinin desteğinin kendisini iyi hissettirdiğini anlatarak "Camiamızda idolümüz İlhan Çıtak. İlhan Çıtak gibi işitme engelliler güreşinde nam salmak hedefim. İnşallah altyapıdaki sporculara onun gibi bir idol olurum. Onun kadar bu camiada iz bırakırım." dedi.

Seymen Berke, uluslararası ilk başarısını olimpiyatlarda elde ettiğini aktararak "Orada üçüncülük nasip olmuştu. Hiçbir tecrübem yoktu. Orada bazı kazanımlar elde ettim. Öz güvenim daha çok yerinde, rakiplerimi artık tanıyorum. Avrupa Şampiyonası için olimpiyatlara hazırlandığım gibi stresli değilim, daha hırslı ve inançlıyım. Hedefim madalyadan ziyade şampiyonluk." diye konuştu.

İstiklal Marşı'nı okutabilmenin gururunu yaşamak istediğini dile getiren Seymen Berke, tüm çalışmalarının bu yönde olduğunu, bir sakatlık veya olumsuzluk yaşanmadığı sürece başarılı olacağına inandığını söyledi.





# antrenman # Avrupa İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası # İşitme Engelli Güreşçi # Seymen Berke Nergiz # Zonguldak
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam