Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

İhracatta yeni rekor: 267 Milyar dolara ulaşıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini kamuoyuyla paylaştı. Bolat’ın açıklamasına göre, ihracat haziranda geçen yılın aynı dönemine kıyasla %8 artarak 20,5 milyar dolara ulaştı. Bu oran, son bir yılın en yüksek aylık artışı olarak kayda geçti.

Yayınlama: 02.07.2025 - 10:43
Paylaş:

ANKARA - BHA

Yılın ilk altı ayında ise ihracat %4,1 artışla 131,4 milyar dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 126,2 milyar dolardı. Bakan Bolat, yılın ikinci yarısına ilişkin olarak da ihracat hedeflerinin üzerinde bir moral ile yola devam ettiklerini vurgulayarak, "Allah’ın izniyle 270 milyar doları aşacağız" dedi.

Haziran itibariyle yıllık bazda ihracat rakamı 267 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bu da yıllık bazda %3,2'lik bir artış anlamına geliyor. Son 25 ayın 18’inde ihracat artışı yaşandığını, 14’ünde ise aylık bazda rekorlar kırıldığını belirten Bolat, Türkiye'nin ihracat performansındaki sürekliliğe dikkat çekti.

İthalatta 30 milyar dolar sınırı aşılmadı

Bakan Bolat, ithalat tarafında ise haziran ayında 28,7 milyar dolarlık bir hacim gerçekleştiğini, böylece 30 milyar dolarlık psikolojik sınırın altında kalındığını açıkladı. Bu artışta, İsrail-İran gerilimi sonrası yükselen enerji ve altın fiyatlarının yanı sıra, üreticilerin hammadde stoklamaya yönelmesi etkili oldu.

Haziran ayı ithalatında %15,3’lük bir artış yaşansa da, bu yılın ilk yarısında en düşük ithalat rakamları ocak ve haziran aylarında kaydedildi. Bakan Bolat, ithalatın bu düzeyde tutulmasının ekonomik denge açısından önemli bir istikrar göstergesi olduğunun altını çizdi.

Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam