Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Protestolarda 123 Polis Yaralandı, Bin 133 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolarda 123 polisin yaralandığını ve bin 133 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yayınlama: 24.03.2025 - 13:55
Paylaş:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası ülke genelinde başlayan protestolarda İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 123 polisin yaralandığı ve bin 133 kişinin gözaltına alındığı olaylar, ülke gündemine bomba gibi düştü.

ANKARA-BHA İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ve görevinden uzaklaştırılmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolara dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, protestolar sırasında 123 polisin yaralandığını ve bin 133 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Anayasa’nın 34. maddesindeki toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını hatırlatarak, bazı çevrelerin bu hakkı istismar ederek kamu düzenini bozma girişimlerinde bulunduğunu ve polis ekiplerine saldırılar düzenlendiğini belirtti. “Bu tür eylemler, halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya yöneliktir,” diyen Yerlikaya, protestolar sırasında çeşitli silah ve tehdit unsurlarının ele geçirildiğini açıkladı. Yerlikaya, şunları söyledi: "Ancak son günlerde bazı çevreler; toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını istismar ederek, kamu düzenini bozma girişimlerinde bulunuyor, sokak olaylarını körükleyerek polisimize saldırıyor. Bu tür eylemler, halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya yöneliktir. Gösterilerde 123 polisimiz yaralanmıştır. Bu eylemlerde asit, taş, sopa, havai fişek, molotof, balta ve bıçak ele geçirilmiştir. Polisimize saldıran, kamu malına zarar veren, halkımızın güvenliğini tehdit edenler hakkında yasal işlemler devam etmektedir. 19 Mart-23 Mart 2025 arasında gerçekleştirilen yasa dışı eylemlerde bin 133 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yakalananlar arasında 12 farklı terör örgütüyle iltisaklı olan şahıslar belirlenmiştir. Ayrıca gözaltına alınan şahısların, aralarında uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel taciz/istismar, kasten yaralama gibi suçların da bulunduğu 17 farklı suçtan adli işlem gördükleri tespit edilmiştir. Buradan açıkça uyarıyoruz: Gençlerimizi, halkımızı kimse kendi siyasi emellerine kalkan yapmaya kalkmasın. Bunun vebalini sadece siyasi değil, hukuki olarak da kimse ödeyemez. Huzur ve güvenliğin tesisi için her zaman olduğu gibi görevimizin başındayız. Sokaklarımızın terörize edilmesine, milletimizin huzur ve güvenliğinin tehdit edilmesine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımızı, bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmaya ve sağduyulu hareket etmeye davet ediyoruz."

İçişleri Bakanı Yerlikaya, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının istismar edilerek kamu düzeninin bozulduğunu vurgulayarak, gösterilerde polis ekiplerine saldırılar düzenlendiğini belirtti. Bin 133 kişinin gözaltına alındığı bu olaylarda, polisimize yönelik saldırılar ve çeşitli suçlar hakkında yasal işlemlerin devam ettiği ifade edildi. Vatandaşlar uyarılarak, siyasi emeller uğruna huzur ve güvenliğin tehlikeye atılmaması için dikkatli olunması ve sağduyulu davranılması çağrısında bulunuldu.

# protestolar # polis yaralanması # gözaltına alınan kişiler
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam