Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

GÜNCELLEME - Doku soruşturmasında Tuncay Sonel'in dijital materyalleri incelendi, 2 şüpheli yakalandı

- Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı: - "Şüpheli Tuncay Sonel'in dijital materyallerinde yapılan teknik incelemelerde kamu gücünün kötüye kullanıldığı kanunsuz bir ilişki ağına ve Türk Ceza Kanunu'ndaki muhtelif suçlara temas eder mahiyetteki tesadüfi delil niteliğindeki fotoğraf, yazışma ve somut olgulara ulaşılmıştır" ERZURUM CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yayınlama: 23.07.2026 - 17:03
Paylaş:

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in dijital materyallerinin incelenmesi sonrası 2 zanlı daha gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in dijital materyallerinde inceleme yapıldı.

Yapılan incelemelerde, Sonel ile soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ihraç polis memuru Gökhan Ertok arasındaki yazışmalar, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, yağma ve bilişim sistemindeki verileri yok etme veya değiştirme suçları kapsamında değerlendirildi.

Soruşturma kapsamında şüpheli E.E. ve S.K, bu sabah Ankara’da eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Soruşturmada daha önce gözaltına alınanlardan 13 şüphelinin emniyet ve jandarmadaki işlemleri sürerken, adliyeye sevk edilen güvenlik korucusu F.Ö. ile iş insanı O.Y'nin ise ifadesi devam ediyor.

- Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nda açıklama

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında dosyada temin edilen tüm bilgi, bulgu, belge ve diğer delillerin bütüncül analiziyle değerlendirilme işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şüpheli Tuncay Sonel'in dijital materyallerinde yapılan teknik incelemelerde kamu gücünün kötüye kullanıldığı kanunsuz bir ilişki ağına ve Türk Ceza Kanunu'ndaki muhtelif suçlara temas eder mahiyetteki tesadüfi delil niteliğindeki fotoğraf, yazışma ve somut olgulara ulaşılmıştır. Elde edilen deliller doğrultusunda, olayla iltisaklı olduğu değerlendirilen 3'ü halen dosya kapsamında tutuklu toplam 5 şüpheliye yönelik Ankara'da bugün eş zamanlı operasyon düzenlenmiş cezaevinde bulunmayan 2 hedef şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır."

- 12 zanlı tutuklanmıştı

Tunceli'de okuyan üniversite öğrencisi kızları Gülistan Doku'dan (21) 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelerek 6 Ocak 2020'de emniyete kayıp başvurusunda bulunmuş, başlatılan arama çalışmalarından sonuç elde edilememişti.

Ulaşılan yeni bilgiler doğrultusunda Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca "kasten öldürme", "cinsel saldırı", "suç delillerinin gizlenmesi-yok edilmesi", "bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek suretiyle verileri yok etme-bozma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suçu bildirmeme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Zanlılardan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok, hastane kayıtlarını sildiği iddia edilen dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı, Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Hanedan Güven, Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, annesi Cemile Yücer ve eski polis olan üvey babası Engin Yücer ile Tuncay Sonel'in o dönem koruma polisliğini yapan Şükrü Eroğlu tutuklanmış, Uğurcan A, Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ile hastane kayıtlarını sildiği iddia edilen B.Y. ve Y.E, haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmada, kırmızı bültenle aranan firari şüpheli Umut Altaş ise ABD'de gözaltına alınmıştı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde dönemin Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, tanık olarak ifadeye çağrılmıştı.



# 2 zanlı # Dijital Materyalleri # gözaltı # Gülistan Doku # soruşturma # Tuncay Sonel
Son Haberler

Şam'daki tarihi Hicaz Garı'nda Hicaz demir yolunun öneminin anlatıldığı etkinlik düzenlendi

09.11.2026 - 01:07

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, COP31'de yerini aldı

08.11.2026 - 23:48

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Azerbaycan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı

08.11.2026 - 23:47

GÜNCELLEME - Bodrum'daki 1'i ağır 4 kişinin yaralandığı kavgada 2 zanlı tutuklandı

08.11.2026 - 23:47

Cevad Prekazi hayatını kaybetti

08.11.2026 - 23:47

Mardin 1969-Batman Petrolspor maçının ardından

08.11.2026 - 23:07

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda 4 kilo 226 gram uyuşturucu ele geçirildi

08.11.2026 - 22:27

Aydın'da devrilen cipteki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

08.11.2026 - 21:47

Mersin'de yapılan Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası sona erdi

08.11.2026 - 21:07

Iğdır ve Ağrı'da kar etkili oluyor

08.11.2026 - 21:07
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam