Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Giresun'da Harşit Zaferi ve şehitleri anıldı

Yayınlama: 12.02.2026 - 15:17
Paylaş:

GİRESUN (AA) - Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Harşit Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla şehitlere saygı ve zafer yürüyüşü gerçekleştirildi.

Demirci Mahallesi'nde bir araya gelen katılımcılar, Türk bayrakları eşliğinde Tirebolu-Doğankent kara yolundan 100. Yıl Orman Parkı'na yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Mustafa Koç, yaptığı konuşmada, toprakların vatan olması için verilen mücadelelerin asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

Harşit savunmasının ülkenin var olma, ayakta kalma ve istiklal mücadelesinin bir parçası olarak ortaya çıktığını ifade eden Vali Koç, "1916 yılında düşmanın ilerleyişine karşı canını siper eden Mehmetçiklerimiz, Harşit'te yalnızca bir hattı savunmamış, milletimizin onurunu, istiklalini ve geleceğini muhafaza etmiştir. Bugün burada yazılan destan, kurtuluş mücadelemizin de ilham kaynaklarından biri olmuştur." diye konuştu.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ise Harşit Zaferi'nin tüm öğrencilere mutlaka öğretilmesi gerektiğini belirtti.

17. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Burak Yılmaz da Harşit savunmasının sınırlı imkanlarla yürütülmesine rağmen yüksek disiplin, kararlılık ve vatan sevgisiyle başarıya ulaşmış örnek bir savunma harekatı olduğunu aktardı.

Savunma hattındaki Mehmetçiğin görevini canı pahasına yerine getirerek düşmana geçit vermediğini ifade eden Yılmaz, "Birinci Dünya Savaşı'nın en çetin dönemlerinde Harşit Vadisi'nde tesis edilen savunma hattı, Karadeniz sahillerinin tamamının işgal edilmesini, Rusya'nın İstanbul'a ve sıcak denizlere ulaşmasını önlemiş, ordumuz stratejik anlamda hayati zaman kazanmıştır." dedi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı ve Harşit Savunması Vakfı Başkanı Mustafa Özkaya ise Harşit'ten düşmanın geçemediğini dile getirerek, "Bir düşünürün ifadesiyle söyleyeyim, bir Çanakkale geçilememiştir, bir de Harşit geçilememiştir." ifadelerini kullandı.

Fidan dikiminin de yapıldığı programa, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sivil toplum kurulu temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

# Giresun # Harşit zaferi # Şehitlere Saygı ve Zafer Yürüyüşü
Son Haberler

DEİK'te "Türkiye-Birleşik Krallık Temiz Enerji ve Sürdürülebilir Finans Konferansı" düzenlendi

22.10.2026 - 14:57

KPSS Ortaöğretim'e yaklaşık 3 milyon aday katılacak

22.10.2026 - 14:54

Sergen Yalçın, A Milli Takım'a imzayı attı

22.10.2026 - 14:48

Yapay zekanın iklim mücadelesindeki rolü Antalya'da ele alındı

22.10.2026 - 14:17

TCMB’den faiz kararı: Politika faizi yüzde 36

22.10.2026 - 14:01

Arkadaşlık teklifini reddetti, hayatından oldu

22.10.2026 - 13:42

Bakan Gürlek duyurdu: 64 dosyada 71 cinayet faili meçhul olmaktan çıkarıldı

22.10.2026 - 13:26

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde görev yapacak isim belli oldu

22.10.2026 - 13:20

Sermaye piyasası soruşturmasında 5 şüpheli gözaltına alındı

22.10.2026 - 13:03

ASIRLIK MEKTEPLER - Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan liseden Kayseri'nin ticaret hayatına nitelikli iş gücü desteği

22.10.2026 - 12:57
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam