Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Genç İHH'nin Muhabbet Okulu Yaz Programı tamamlandı

Yayınlama: 08.08.2026 - 09:32
Paylaş:

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 2026 Muhabbet Okulu Yaz Programı sona erdi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Genç İHH Ortaokul Birimi tarafından öğrencilerin manevi gelişimlerini desteklemek, sosyal becerilerini geliştirmek ve onlara eğlenceli öğrenme ortamları sunmak hedefiyle organize edilen program, Süleymaniye Camisi'ndeki törende katılım belgesi takdimiyle tamamlandı.

Yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ve velinin katıldığı kapanış programında konuşan İstanbul İHH Başkanı Mehmet Kesmen, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Genç İHH Başkanı Mücahit Çankaya ise öğrencilerin yaz mevsimini çok değerli geçirdiğini belirterek, "İnsan hayatı bir yolculuktur ve bu yolculuk doğumla başlar. İnsanın hayatının her aşamasında amaçları ve hedefleri olmalı. İnsanın hayatının her safhasında ihtiyacı olan bir şey vardır, o da rehberdir. Hayat yolculuğumuza bir rehber olmadan devam edersek yolumuzu kaybederiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Genç İHH Başkanı Muaz Talha Demirtaş da İstanbul'da nice güzel çalışmalar yapmak istediklerini kaydetti.

Programda konuşan, 20 yıl önce Müslüman olan Zacharias Crist ise çocuklara dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kendisinin de Müslüman bir arkadaşı sayesinde İslam ile şereflendiğini belirten Crist, çocukların öğrendikleri yabancı diller sayesinde başkalarının da doğru yolu bulmalarına vesile olabileceklerini kaydetti.

Program kapsamında öğrenciler, 5 hafta boyunca Kur'an-ı Kerim, tefsir, hadis, ilmihal, temel afet bilinci, teknoloji eğitimi, sportif faaliyetler ve atölye dersleri aldı.

# İHH # Muhabbet Okulu # Muhabbet Okulu Yaz Programı
Son Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da resmi törenle karşılandı

08.11.2026 - 14:27

GÜNCELLEME - Erzurum'da pompalı tüfekle kazara genci öldüren zanlı tutuklandı

08.11.2026 - 14:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla Karabağ’a gitti

08.11.2026 - 13:48

Adana'da devrilen tırın sürücüsü öldü

08.11.2026 - 13:47

42 yıllık örnek dostlukta 4. buluşma: "Dünya Ev Arkadaşları Günü" Kırıkkale’de kutlandı

08.11.2026 - 13:44

UMKE ve 112 ekiplerinden zorlu kurtarma operasyonu

08.11.2026 - 13:10

11. Avrupa Tütün Kontrolü Konferansı'nın İstanbul Deklarasyonu yayımlandı

08.11.2026 - 13:07

SOLOTÜRK, 10 Kasım öncesi Anıtkabir üzerinde uçuş gerçekleştirecek

08.11.2026 - 13:00

Türkiye’den Polonya’daki saldırıda hayatını kaybedenler için taziye

08.11.2026 - 12:46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: Sivil, demokrat yeni bir anayasaya ihtiyacımız var

08.11.2026 - 12:33
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam