Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Gebze Teknik Üniversitesi ile Malezya'dan iki üniversite, teknoloji geliştirmede işbirliği yapacak

Yayınlama: 04.05.2026 - 12:47
Paylaş:

KOCAELİ (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Petronas Teknoloji Üniversitesi (UTP) ve Malezya Bilim Üniversitesi arasında teknoloji geliştirme konusunda işbirliği kurulacak.

GTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve beraberindeki heyet, Malezya ziyareti kapsamında Türkiye ile Malezya'nın yükseköğretim alanındaki işbirliğine yönelik temaslarda bulundu.

Toplantıda alınan kararlar uyarınca Gebze Teknik Üniversitesi, Malezya’nın önde gelen eğitim kurumlarından Petronas Teknoloji Üniversitesi ile 3 ana eksende ortak proje yürütme kararı aldı.

Buna göre, "ileri kanser görüntüleme", "radyasyon güvenliği" ve "yapay zeka destekli sağlık teknolojileri" alanında iki üniversite arasında iş ortaklığı sağlanacak.

Malezya Bilim Üniversitesiyle de anlaşma yapan GTÜ, "mühendislik ve ileri teknolojiler", "biyoteknoloji ve sağlık bilimleri" ile "sürdürülebilirlik ve çevre" alanlarında araştırma ve akademik işbirliğini geliştirmek üzere mutabakata vardı.

Bu kapsamda, iki üniversite arasında ortak araştırma projeleri, akademik personel işbirlikleri ve öğrenci değişim programlarının hayata geçirilmesi planlanıyor.

Taraflar ayrıca, uzun vadede lisans ve lisansüstü düzeyde ikili diploma programları oluşturmayı hedefliyor. Söz konusu işbirliğinin, her iki kurumun uluslararasılaşma vizyonuna ve bilimsel üretkenliğine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

​Ayrıca, "yeşil hidrojen", "yenilenebilir enerji" ve "otonom sistemler" gibi alanlarda da GTÜ'nün araştırma altyapısının Malezya ile entegrasyonu hedefleniyor.




# Gebze # Gebze Teknik Üniversitesi # iş birliği # Kocaeli # Malezya Bilim Üniversitesi # Petronas Teknoloji Üniversitesi # Teknoloji
Son Haberler

Kars'ta kar yağışıyla ayılar mahalleye indi

08.11.2026 - 01:47

Bodrum'da iki grup arasında çıkan kavgada 1'i ağır 4 kişi yaralandı

08.11.2026 - 01:47

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan Konya'da konuştu:

08.11.2026 - 01:08

"6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali" ödül töreniyle sona erdi

08.11.2026 - 00:27

GÜNCELLEME - Van'da tır ile minibüsün çarpışması sonucu 9 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

07.11.2026 - 23:07

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Carmina Burana"yı sahneledi

07.11.2026 - 23:07

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar etkisini artırdı

07.11.2026 - 22:27

Van'da tır ile minibüs çarpıştı: 9 ölü, 5 yaralı

07.11.2026 - 22:26

Adana'da otomobilin traktöre çarptığı kazada 4 kişi yaralandı

07.11.2026 - 21:47

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran, TRT World Forum 2026'da konuştu:

07.11.2026 - 19:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam