Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 88. yılında Moskova'da konserle anıldı

Yayınlama: 06.11.2026 - 01:37
Paylaş:

MOSKOVA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 88. yılında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen konserle anıldı.

Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarının Rahmaninov Konser Salonu'nda Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Moskova Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Dünya Türk İş Konseyinin (DTİK) organizasyonuyla Atatürk'ün anısına konser düzenlendi.

Etkinliğe, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç'in yanı sıra Moskova YEE Müdürü Ersin Akbulut ve çok sayıda Türk ve Rus vatandaşı katıldı.

Büyükelçi Bilgiç, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün sanata önem verdiğini ve bu vesileyle bu konseri düzenlediklerini belirtti.

Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından bir tanesi kopmuş demektir." sözünü anımsatan Bilgiç, "Biz hem Atatürk'ü anmak hem de onun bize bıraktığı mirası daha ileriye götürmek amacıyla Atatürk'ün bu sözünden hareketle bu konseri burada düzenlemeye karar verdik." dedi.

Bilgiç, konserde Atatürk'ün sevdiği bestelerin seslendirileceği bilgisini paylaştı.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan sanatçılara, Moskova YEE'ye ve DTİK'e teşekkür eden Bilgiç, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da Moskova Büyükelçiliğinde ayrıca bir anma programı düzenleyeceklerini dile getirdi.

- Konserde, Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi

Konserin ilk bölümünde, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarında eğitim gören Türk müzisyenler piyanist Tuna Tüney ve kemancı Yağmur Tuna, "Sarı Zeybek", "Kırmızı Gülün Alı Var", "Kimseye Etmem Şikayet", "Bülbülüm Altın Kafeste" ve "Çanakkale Türküsü" bestelerini seslendirdi.

Türk müziği eserlerinin yanı sıra Rus klasik müziğinin önemli bestecilerinden Sergey Rahmaninov'un "Vocalise, Op. 34 No. 14" ve "Prelude, Op. 23 No. 2" adlı eserleri ile Aleksandr Skryabin'in "Sonata No. 4" isimli eseri de icra edildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Moskova'da yaşayan Türk kadınlarının kurduğu Harmoni Korosu sahne aldı.

Şef Ecem Alın yönetimindeki koro, "Manastır Ortasında", "Fikrimin İnce Gülü", "Çökertme", "Vardar Ovası" ve "Biz Atatürk Gençleriyiz" eserlerini söyledi.












# atatürk # Büyükelçi Bilgiç # rusya
Son Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TRT World Forum 2026'da konuştu:

06.11.2026 - 20:17

Nemrut Kalderası Milli Parkı karla beyaza büründü

06.11.2026 - 18:57

Emre Belözoğlu için imza töreni yapıldı

06.11.2026 - 18:18

Türkiye SKIL Enduro ve ATV Şampiyonası heyecanı yarın Rize'de başlayacak

06.11.2026 - 17:37

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malatya'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

06.11.2026 - 17:37

Anadolu'nun yaban koyunları doğaya geri dönüyor

06.11.2026 - 17:28

Katledilen Öğretmen Hilal Mete gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

06.11.2026 - 17:25

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malatya'da 3 tesisin açılışını gerçekleştirdi

06.11.2026 - 17:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakan Yardımcısı Hamidi'yi kabul etti

06.11.2026 - 17:17

İstanbul barajlarında doluluk yüzde 61,5'e yükseldi

06.11.2026 - 17:14
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam