Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Filistin’den Kırıkkale'ye Gastronomi Köprüsü kuruldu

- Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nasri Abu Jaish: - "Filistin yemekleri sadece birer yemek değil, aynı zamanda işgale karşı duruşun da bir simgesi ve göstergesidir. İşgalci İsrail, Filistin yemeklerini çalmaya çalışıyor, kendi yemeği gibi gösteriyor. Sadece yemekleri değil, aynı zamanda Filistin'in tarihini, kıyafetini ve birçok şeyini çalmaya çalışan bir devlet İsrail"

Yayınlama: 15.01.2026 - 17:47
Paylaş:

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nasri Abu Jaish'in katılımıyla "Filistin'den Kırıkkale'ye Gastronomi Köprüsü" etkinliği gerçekleştirildi.

Kırıkkale Pastacılar, Aşçılar, Kebapçılar Derneği tarafından kentteki bir otelde düzenlenen programda, önceden pişirilen Filistin ve Kırıkkale'ye özgü yemekler tanıtıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Nasri Abu Jaish, Türkiye'nin daima Filistin meselesi ve halkının yanında olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Burada Hüsamettin Hijjawi şefin tanıttığı birçok yemeğin Filistin'in mevcut yemekleri olduğunu anlatan Nasri Abu Jaish, şöyle konuştu:

"Belki Filistin mutfağı bundan çok daha fazlası. Filistin yemekleri sadece birer yemek değil, aynı zamanda işgale karşı duruşun da bir simgesi ve göstergesidir. İşgalci İsrail, Filistin yemeklerini çalmaya çalışıyor, kendi yemeği gibi gösteriyor. Sadece yemekleri değil, aynı zamanda Filistin'in tarihini, kıyafetini ve birçok şeyini çalmaya çalışan bir devlet İsrail."

Kırıkkale Pastacılar, Aşçılar, Kebapçılar Derneği Başkanı Özgür Dönmez de Filistin'in yöresel yemeklerini koruma altına almak için bir etkinlik düzenlediklerini dile getirdi.

Filistin yemeklerinin uluslararası alanda pek tanıtılmadığını belirten Dönmez, "Bunan önüne geçmek için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyeleriyle bu etkinliği düzenledik. Yemekler kayıt altına alındı. Dünyaya Filistin'in üniversitede bilimsel çalışması olan yemekleri lanse edilecek. Artık başka ülkeler yoluyla Filistin'in yemekleri alınmayacak, kullanılmayacak. Filistin'in yemeklerini koruma amaçlı ilk defa böyle bir etkinlik yapılmış." diye konuştu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Belediye Başkan yardımcıları Recep Sefer, Ayşe Özçam ve Tuncay Tuncer, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ile Türk ve Filistinli gastronomi öğrencileri katıldı.

# "Filistin'den Kırıkkale'ye Gastronomi Köprüsü" # Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nasri Abu Jaish # Kırıkkale
Son Haberler

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam