Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Erzurumlu anne "3 günden fazla yaşamaz" denilen oğluna 22 yıldır sevgiyle bakıyor

- Konuşamayan, yürüyemeyen, göremeyen ve kendi başına yemek yiyip su içemeyen 22 yaşındaki Yusuf Talha, annesi Halime Gündüzhev'in desteğiyle yaşamını sürdürüyor - Anne Gündüzhev: - "Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde doktorlar, 'Hazırlıklı ol, 3 günden fazla yaşamaz' demişlerdi. Şu an 22 yaşında"

Yayınlama: 17.10.2026 - 11:27
Paylaş:

ERZURUM (AA) - TEVHİD FURKAN NEHRİ - Erzurumlu 47 yaşındaki Halime Gündüzhev, 22 yaşındaki engelli oğlu Yusuf Talha'ya yıllardır sevgiyle bakarak evladının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kentte yaşayan ve 2 çocukları bulunan Halime ile Güven Gündüzhev çifti, ilk çocuklarını 2,5 yaşındayken geçirdiği zatürre nedeniyle kaybetti.

Çiftin ikinci çocuğu Yusuf Talha ise 4 aylıkken yediklerinin sürekli akciğerine kaçmasından dolayı hastaneye kaldırıldı.

Doğum öncesi yapılan kontrollerde sağlıklı görünen Yusuf Talha'ya 4 aylıkken korpus kallozum agenezisi, mental motor retardasyon, serebral palsi, epilepsi ve otizm tanıları konuldu.

Çok sayıda sendromu bir arada yaşayan ve doktorların "3 günden fazla yaşamaz" dediği 22 yaşındaki yüzde 100 engelli Yusuf Talha'ya anne Gündüzhev yıllardır bebek gibi bakıyor.

Konuşamayan, yürüyemeyen, göremeyen ve kendi başına yemek yiyip su içemeyen Yusuf Talha, günlük yaşamın her adımında annesinin desteğine ihtiyaç duyuyor.

- "Ömrüm olduğu sürece en iyi şekilde bakacağım"

Anne Halime Gündüzhev, AA muhabirine, çocuğundaki semptomların doğuştan mı yoksa sonradan mı olduğunun halen anlaşılamadığını söyledi.

Gündüzhev, şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde doktorlar, 'Hazırlıklı ol, 3 günden fazla yaşamaz' demişlerdi. Şu an 22 yaşında. İlk teşhis konulduğu zaman doktorlar 'Çok nadir bir hastalık.' dediler. Doktorumuz, Ankara'da bir doktora yönlendirdi. 'Belki tedavisi bulunur." dedi. Beynin iki tarafını birleştiren damar kurumuş. Yemek istediğini, içmek istediğini, konuşmasını bildiren mental motor yerine iletilmiyor. Orada baktıklarında doktor epey araştırdı. Amerika'dan bir doktor geldi. Çocuğun hastalığının ne olduğunu bulamadılar. Birçok hastalık var ama teşhis olarak bir tanı konulamadı. Doktor, dünyada 8 milyar insandan 40'ında bu durumun olduğunu söyledi. Tedavisini bulamadık."

Çocuğuna bir bebek gibi titizlikle baktığını anlatan Gündüzhev, "Anne olarak en çok üzüldüğüm kendine zarar vermesi. Gözümün önünde vura vura kendini öldürüyor. Dayanamıyorum. Çaresizlik öyle zor ki... Keşke bir çözümü bulunsaydı. Sakinleştirici ilaçlar kullanıyoruz. Yarım saat sürmüyor. Etkisi geçince yine vurmaya başlıyor. Her işimi 2 gün önceden hazırlamam lazım. Ömrüm olduğu sürece en iyi şekilde bakacağım. Oğlum benim cennet anahtarım." dedi.

Tek hayalinin engelli oğluyla umreye gitmek olduğunu belirten Gündüzhev, "Çocuğuma bakınca kendimi hep umrede görüyorum." diye konuştu.























# engelli # Erzurum # Halime Gündüzhev # korpus kallozum agenezisi # mental motor retardasyon # Otizm # serebral palsi # Yusuf Talha
Son Haberler

İDSO DenizBank Konserleri kapsamında "Türkiye-Romanya Dostluk Konseri" düzenlendi

17.10.2026 - 12:07

Erzurumlu anne "3 günden fazla yaşamaz" denilen oğluna 22 yıldır sevgiyle bakıyor

17.10.2026 - 11:27

Şanlıurfa'da beyin ölümü gerçekleşen çocuğun organları 3 kişiye umut oldu

17.10.2026 - 11:27

Antalya’da düzenleneceği duyurulan çocuk yarışmasına inceleme

17.10.2026 - 11:08

Bakan Işıkhan duyurdu: Sel bölgeleri için 2 bin kişilik İŞKUR desteği

17.10.2026 - 10:28

6. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Niğde’den yola çıktı

17.10.2026 - 10:22

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, 78 ülkeden sporcuların katılımıyla başladı

17.10.2026 - 10:07

Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes, tarihe ışık tutuyor

17.10.2026 - 09:40

Resmî Gazete’de yayımlandı: 31 bin 54 sağlık personeli alınacak

17.10.2026 - 09:36

İstanbul’da uluslararası operasyon: 7 milyon 150 bin dolar ele geçirildi

17.10.2026 - 09:28
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam