Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Engelli yüzücü Eylül, milli takım hedefiyle kulaç atıyor

- Yüzmede 40'a yakın madalya ve ödülü bulunan engelli Eylül Ülkü Yiğit: "2016 yılında su korkusunu yenmek ve tedaviyi desteklemek amacıyla yüzme sporuna başladım. O günden bugüne kadar çeşitli yarışmalara katıldım ve şampiyonluklar elde ettim"

Yayınlama: 07.03.2026 - 11:47
Paylaş:

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - OSMAN AKÇA - Muğla'da ortopedik engelli yüzücü Eylül Ülkü Yiğit, milli takımda yer alıp Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil etmek istiyor.

Doğuştan ortopedik engelli olan 21 yaşındaki Eylül Ülkü Yiğit, su korkusunu yenmek amacıyla yüzme sporuyla tanıştı. Zamanla kendini geliştiren ve yarışlara katılmaya başlayan Yiğit, 29 Ocak-1 Şubat'ta Antalya'da gerçekleştirilen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Bireysel Milli Takım Seçmeleri'nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Yarışlarda 50 metre serbest, 100 metre serbest, 200 metre serbest ve 50 metre sırtüstü kategorilerinde mücadele eden Yiğit, tüm branşlarda barajı geçerek önemli bir başarıya imza attı.

Seçmelerde özellikle 200 metre serbest yarışında öne çıkan Yiğit, genel klasmanda Türkiye dördüncüsü, kendi kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. 50 metre sırt yarışında da Türkiye dördüncüsü olan başarılı yüzücü, para yüzme alanındaki istikrarlı yükselişini sürdürdü.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde eğitimine devam eden Yiğit, AA muhabirine, milli takıma dahil olup Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

Amatör olarak başladığı sporda milli takıma kadar ulaşmayı hedefleyen Yiğit, "Su korkusu nedeniyle duş bile alamıyordum. 2016 yılında su korkusunu yenmek ve tedaviyi desteklemek amacıyla yüzme sporuna başladım. O günden bugüne kadar çeşitli yarışmalara katıldım ve şampiyonluklar elde ettim. Şu anda halen o derecelerim devam etmekte, artık hedefim milli takım." dedi.


- "Gücümü suda özgürlüğe çevirdim"

Yüzmenin kendisine öz güven sağladığını anlatan Yiğit, ilk başta okul takımlarına katılarak adım attığı kariyerinin bugün Türkiye şampiyonluklarıyla anıldığını kaydetti.

Şimdiye kadar katıldığı müsabakalarda 40'a yakın madalya ve ödül kazandığını anlatan Yiğit, artık milli takımda başarısını göstermek istediğini belirtti.

Bu amaçla var gücüyle çalıştığını dile getiren Yiğit, şöyle konuştu:

"Sıradaki hedef milli takım. Bu nedenle derecelerimi daha üstlere taşımak istiyorum. Elde ettiğim tecrübelerle önümüzdeki yıllarda milli formayı giyerek şanlı Türk bayrağını her zaman göklerde dalgalandırmak ve kendi katıldığım yarışmalarda ya da milli takım adına katıldığım uluslararası yarışmalarda o platformda milli marşımızı okumak istiyorum."

Spor Bilimleri Fakültesine özel gereksinimli bireylerin de katılabileceğini anlatan Yiğit, "(Engel zihinde başlar) diye çok sevdiğim bir söz var. Kadınlar için sınırları biz belirleriz." dedi.

# Engelli yüzücü # Eylül Ülkü Yiğit # Kulaç # Milli Takım # muğla
Son Haberler

Mardin 1969 Spor-Fatih Karagümrük maçının ardından

15.10.2026 - 20:47

Antalya'da içerisine yağmur suyu alan özel halk otobüsünün işletmecisine cezai işlem

15.10.2026 - 20:07

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: "I. Naylaltı Sohbetleri" gerçekleştirildi

15.10.2026 - 17:55
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam