Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Eğitim
Eğitim

Elazığ Belediyesi’nden Engellilere Yönelik “Erişilebilir Afet Eğitimi” Projesi

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilecek “Erişilebilir Afet Eğitimi Projesi”, 20 Ekim Pazartesi günü başlayacak ve 8 gün sürecek. Proje ile Türkiye’de ilk kez, erişilebilirlik ve hassas gruplar konusunda özel eğitim almış Elazığ Belediyesi personelinin, afet sonrasında müdahale süreçlerinde aktif rol alması sağlanacak.

Yayınlama: 17.10.2025 - 13:59
Paylaş:

Elazığ Belediyesi’nin afet risklerinin azaltılması ve kamu hizmetlerinin kapsayıcı niteliğinin güçlendirilmesine katkı sunmasını hedeflediği ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Erişilebilir Afet Eğitimi Projesi”  başlıyor.

EĞİTİM PROGRAMI, 8 GÜN SÜRECEK

İklim krizinin sosyal kırılganlık üzerindeki etkilerine yönelik yerel düzeyde farkındalığın artırılmasının amaçlandığı ve olası afet süreçlerinde kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve özel gereksinimli bireylerin korunmasına ilişkin stratejik yaklaşımları içeren proje kapsamında, Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin de (ELBAK) yer aldığı 25 kişilik gruba yönelik eğitim programı düzenlenecek. Elazığ Belediyesi AR-GE ve Proje Birimi’nin hayata geçireceği, HARKUT ve Kırmızı Montlular Yardımlaşma Derneği’nin de iştirakçi olarak yer alacağı eğitim programının açılışı, 20 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da gerçekleştirilecek. 8 gün sürecek olan eğitim programı, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ERİŞİLEBİLİR AFET EĞİTİMİYLE ELAZIĞ’DA, KAPSAYICI DİRENÇLİLİK MODELİ OLUŞACAK

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje doğrultusunda katılımcılar, afetlerde kırılgan gruplar, cinsiyet ve afet yönetimi, afetlerde çocuk koruma, afetlerde kadın sağlığı ve mahremiyet, afetlerde psikososyal destek uygulamalar, çevre sorunları ve afetler konuları da eğitime tabi tutulacak. Eğitim programının sonunda katılımcılara, katılım belgesi verilecek. Öte yandan eğitim programının ardından tamamlanacak proje ile birlikte, Elazığ’da afetlere karşı erişilebilirlik temelli bir dirençlilik modeli oluşturulmasının temeli atılarak dirençliliğin yalnızca fiziksel altyapı açısından değil, toplumsal kapsayıcılık, eğitim ve hazırlık kapasitesi boyutlarıyla da değerlendirilmiş olacak.

Son Haberler

İstanbul'da Roman vatandaşlara yönelik Mobil Sosyal Hizmet Uygulaması gerçekleştirildi

07.09.2026 - 15:49

Tekirdağ'da poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

07.09.2026 - 15:49

GÜNCELLEME - Antalya'da otluk alandan sera ile manda çiftliğine sıçrayan yangın kontrol altına alındı

07.09.2026 - 15:47

İstanbul'da 8 yıldır aranan firari hükümlü kadın kılığında yakalandı

07.09.2026 - 15:47

Hakkari'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

07.09.2026 - 15:47

GÜNCELLEME 2 - Muğla'daki orman yangını büyük ölçüde kontrol altında

07.09.2026 - 15:35

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

07.09.2026 - 15:34

Bakan Ersoy, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Afyoncu ile görüştü

07.09.2026 - 15:34

Bakü İklim Eylem Haftası başladı

07.09.2026 - 15:33

Bakan Bayraktar, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve Doruk Madencilik işçilerini kabul etti:

07.09.2026 - 15:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam