Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Edirne'nin simgelerini çini sanatıyla maraton madalyalarına işlediler

- Tekirdağ'daki kursiyerlerin 3 aylık çalışmayla hazırladığı 1400 çini madalya, 11. Uluslararası Edirne Maratonu’nda 20 ülkeden sporculara verilecek

Yayınlama: 27.08.2026 - 15:47
Paylaş:

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağlı kursiyerler, Edirne’nin tarihi ve kültürel simgelerini geleneksel çini sanatıyla 11. Uluslararası Edirne Maratonu'nda sporculara verilecek madalyalara taşıdı.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde açılan çini kursuna katılan kursiyerler, maraton için özel madalyalar hazırladı.

Kursiyerler, yaklaşık 3 ay süren çalışmada Edirne’nin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan motifleri çini sanatıyla buluşturdu.

Hazırlanan 1400 madalya, 6 Eylül’de gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Edirne Maratonu’na 20 ülkeden katılacak sporculara verilecek.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, AA muhabirine, el emeğiyle hazırlanan madalyaların organizasyona sanatsal bir değer katacağını söyledi.

Maratona katılan sporcuların Edirne'den özel bir hatırayla ayrılacağını belirten Akdağ, "Geleneksel çini sanatımızı tanıtmak açısından insanların evinde bir madalya değil, sanat eserine sahip olma imkanı sunuyoruz. Bu, hayal ettiğimiz bir şeydi." dedi.

Akdağ, madalyaların görsellerini spor camiasıyla paylaşmalarının ardından büyük ilgi gördüklerini belirterek, bunun maratona olan ilgiyi de artırdığını ifade etti.

- Edirne'nin simgeleri madalyalara işlendi

Çini sanatçısı Ömür Canpolat da madalyaların tasarımında Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerinden esinlendiklerini söyledi.

Tasarımların renklendirilip süslenmesinin ardından madalyaların son halini aldığını anlatan Canpolat, "Madalyalarımızda Edirne’nin tarihi simgelerini, mimari yapılarını ve lale figürünü kullanarak bunları çini sanatıyla birleştirdik. Tasarımları renklendirip dekorlayarak madalyalarımızı tamamladık. Hazırladığımız madalyaların uluslararası bir organizasyonda sporcuların evlerine birer sanat eseri olarak gidecek olması bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Kursiyerlerden Mahmure Yel ise yaklaşık bir yıldır çini sanatı eğitimi aldığını belirterek, Edirne'nin tarihi simgelerini maraton madalyalarına yansıtan çalışmada yer almaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.






# 11. Edirne Maratonu # madalya # mimari yapılar # Tekirdağ
Son Haberler

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: "I. Naylaltı Sohbetleri" gerçekleştirildi

15.10.2026 - 17:55

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam