Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Edirne'de üniversite öğrencileri Osmanlı geleneği "helva sohbetleri" kültürünü yaşatıyor

Yayınlama: 17.12.2025 - 11:32
Paylaş:

EDİRNE (AA) - Edirne'de üniversite öğrencileri, Osmanlı'nın eğlence geleneklerinden "helva sohbetleri" kültürünü yaşatıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Peykler Medresesi'ndeki Mimar Sinan Genç Ofis'te düzenlenen etkinlikte Trakya Üniversitesi öğrencileri, geleneksel helva sohbetleri etkinliği gerçekleştirdi.

Osmanlı mirası kültürün yaşatılması ve final sınavları öncesi öğrencilerin stres atmalarını sağlamak amacıyla yapılan programda keyifli anlar yaşandı.

Etkinlikte Genç Ofis gönüllü üyeleri tarafından içinde manilerin yer aldığı kağıtlar dağıtılıp okundu.

Bilmecelerin sorulduğu etkinlikte sandalye kapmaca, yüzük kaydırmaca gibi geleneksel oyunlar oynandı, şiirler okundu.

Edirne'nin kış eğlenceleri geleneği olan helva sohbetleri kapsamında kazanlarda pişirilen helva katılımcılara ikram edildi.

- Helva sohbetleri

Helva sohbetleri, Osmanlı döneminden günümüze ulaşan ve özellikle kış aylarında düzenlenen sosyal ve kültürel buluşmalar olarak biliniyor.

Anadolu mutfak kültürünün önemli unsurlarından helva, bu sohbetlerde yalnızca bir ikram değil, aynı zamanda birlik, paylaşım ve dayanışmanın simgesi olarak yer alıyor.

Toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlayan helva sohbetleri, kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor.

Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış Edirne'de ise bu gelenek, tarihsel ve kültürel mirasın etkisiyle şehir yaşamında özel bir yere sahip bulunuyor. Günümüzde helva sohbetleri, çeşitli kültürel etkinlikler aracılığıyla yaşatılmaya devam ediyor.

# Helva Sohbetleri # kültür # osmanlı geleneği # öğrenciler # Trakya Üniversitesi # yaşatma
Son Haberler

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: "I. Naylaltı Sohbetleri" gerçekleştirildi

15.10.2026 - 17:55

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam