Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Diyabet teşhisi konulunca Sağlıklı Hayat Merkezine başvurdu, 6 ayda 34 kilo verdi

- Kayseri'de fazla kilodan kaynaklı diyabet teşhisi konulmasının ardından gittiği Sağlıklı Hayat Merkezi danışmanlığında 138'den 104 kiloya düşen 24 yaşındaki Rabia Gizem Doğaner: - "Bu kadar hızlı kilo vermeyi beklemiyordum. İstediklerimi yiyerek, sağlıklı beslenerek bu kadar sonuç beklemiyordum"

Yayınlama: 28.01.2026 - 11:17
Paylaş:

KAYSERİ (AA) - TUNAHAN AKGÜN - Kayseri'de fazla kilolarından kaynaklanan rahatsızlıkları nedeniyle gittiği doktorunun önerisiyle Süheyla Kantarcı Sağlıklı Hayat Merkezine başvuran 24 yaşındaki Rabia Gizem Doğaner, 6 ayda 34 kilo verdi.

Kayseri'de ikamet eden bir çocuk annesi Doğaner, 138 kiloya çıkması nedeniyle sağlık problemleri yaşamaya başladı.

Rahatsızlıkları nedeniyle gittiği aile sağlığı merkezinde diyabet teşhisi konulan Doğaner, doktorunun tavsiyesiyle 6 ay önce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Süheyla Kantarcı Sağlıklı Hayat Merkezine müracaat etti.

Doğaner, buradaki sağlık kontrolünün ardından diyetisyen Büşra Nur Sığırcı'nın hazırladığı beslenme programını uyguladı.

Diyetin yanı sıra merkezde uzmanlar eşliğinde spor da yapan Doğaner, 6 ayda kontrollü olarak 104 kiloya düştü.

- "Nefes alamıyordum"

Rabia Gizem Doğaner, AA muhabirine, fazla kilosu nedeniyle gündelik yaşamda çeşitli zorluklar çektiğini, zayıflamaya başlayınca rahat şekilde hareket ettiğini söyledi.

Aile hekimine başka bir hastalığından dolayı başvurduğunu ancak kendisinin tavsiyesiyle Sağlıklı Hayat Merkezine geldiğini ifade eden Doğaner, "Kilom o kadar yükselmişti ki artık nefes alamıyordum. Rahatsız olduğumdan dolayı gece yatamıyordum. Sağlık ocağındaki aile hekimim beni yönlendirdi, güzel bir yere gelince çok mutlu oldum. Şeker hastalığımı da yendim. Daha serüvenin yarısındayım. Devamını getirmeyi istiyorum." diye konuştu.

Kilodan kaynaklı genç yaşta şeker hastalığına da yakalanmanın kendisini üzdüğünü belirten Doğaner, kilo verirken aynı zamanda sağlıklı beslenmeyi de öğrendiğini dile getirdi.

- "Şu an çok rahatım"

Doğaner, süreç içerisinde sebze ağırlıklı beslendiğini, yağlı yemeklerden uzak durduğunu anlatarak, "Bu kadar hızlı kilo vermeyi beklemiyordum. İstediklerimi yiyerek, sağlıklı beslenerek bu kadar sonuç beklemiyordum. Şu an çok rahatım." dedi.

Diyetisyen Sığırcı da Doğaner'in kendilerine geçen yıl temmuz ayında gebelik sonrası diyabet hastalığı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

Doğaner'in sürece hızlı bir şekilde adapte olarak 6 ay içerisinde 34 kilo verdiğini belirten Sığırcı, Doğaner'in azimli ve kararlı bir şekilde süreci devam ettirdiğini kaydetti.

# fazla kilo # kayseri # Rabia Gizem Doğaner # Süheyla Kantarcı Sağlıklı Hayat Merkezi
Son Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu'da şiir yarışması ödül töreninde konuştu:

24.10.2026 - 02:28

Trabzon merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 18 zanlı tutuklandı

24.10.2026 - 02:27

Hatay'da otomobilin çarptığı anne ve kızı öldü

24.10.2026 - 01:47

Boluspor-Vanspor FK maçının ardından

24.10.2026 - 01:07

İzmir'de toprağa gömülü 17 bin 528 uyuşturucu hap ele geçirildi

24.10.2026 - 01:07

Corendon Alanyaspor-Kocaelispor maçının ardından

23.10.2026 - 23:47

Futbol: Trendyol 1. Lig

23.10.2026 - 22:27

Estonya'nın milli günü Ankara'da kutlandı

23.10.2026 - 22:27

Mersin'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 zanlı tutuklandı

23.10.2026 - 21:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Budapeşte'de çeşitli temaslarda bulundu

23.10.2026 - 21:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam