Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasına göre, 3 milyar 218 milyon 718 bin TL tutarındaki destekleme ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. Ödemelerle ilgili merakla beklenen süreç sonunda başlıyor. Tarım sektöründe desteklerin çiftçilere önemli bir destek sağlayacağı belirtiliyor. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 218 milyon 718 bin TL tutarındaki destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı’nı “bereketin yüzyılı” yapmak için kararlı olduklarını belirterek, ödemelerin hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Açıklamaya göre, destek ödemelerinin 2 milyar 995 milyon TL’si hububat ürünleri için yapılırken, kalan tutar ise kırsal kalkınma yatırımları ve su ürünleri yetiştiriciliği desteğine ayrıldı. Hububat desteği, Konya, Iğdır ve Kırşehir illerinde buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ürünleri için verilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın duyurusuna göre, bugün çiftçilere yapılacak destek ödemeleri, tarım sektöründe uzun zamandır beklenen bir gelişme olarak karşılandı. Toplamda 3 milyar 218 milyon 718 bin TL'lik ödemelerin çiftçilere can suyu olması ve tarımsal üretimi desteklemesi bekleniyor. Özellikle hububat ürünlerine verilecek destekler, Konya, Iğdır ve Kırşehir illerinde buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale gibi ürünlerin yetiştiricilerine büyük bir kolaylık sağlayacak. Bakan Yumaklı, Türkiye Yüzyılı’ını bereketin yüzyılı yapma hedeflerinden bahsederek, çiftçilere yapılacak destek ödemelerinin hayırlı ve bereketli olmasını diledi.