Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Büyükelçi Ülgen, Roma'da uluslararası kuruluşlarda çalışan Türklerle bir araya geldi

Yayınlama: 05.02.2026 - 02:02
Paylaş:

ROMA (AA) - Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, genel merkezleri İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarında çalışan Türk vatandaşlarıyla görüştü.

Ülgen, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (WFP), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ile BM Kalkınma Programı'nın (UNDP) İklim ve Enerji Ofisi'nde çalışan vatandaşları, büyükelçilik konutundaki resepsiyonda ağırladı.

Uluslararası kuruluşlarda çalışanları bir araya getirmekten büyük mutluluk ve şeref duyduğunu dile getiren Ülgen, "Sizlerin görev yaptığı örgütler çok önemli. Siz kendi pencerenizden bakıyorsunuz ve mutlaka en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz ama hem FAO'nun hem WFP'nin, IFAD'ın, UNDP'nin Türk dış politikasına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne izdüşümleri tahmininizin çok daha ötesinde." dedi.

Ülgen, Roma'daki BM kuruluşlarının çok ön planda olmamakla beraber aslında dünya açısından açlık, gıda gibi kritik alanlarda son derece önemli işler ortaya koyduğunu ve Türkiye’nin de buralarda başından beri var olduğunu anlattı.

Büyükelçi Ülgen, "Bugün özellikle Afrika başta olmak üzere gıda sıkıntısı çeken Gazze ve birçok coğrafyada ilk üç ülkeden biriyiz bu yardımları götürebilen. O bakımdan FAO ile çıkarlarımız çok örtüşüyor ve çok yüksek." diye konuştu.

Bir diğer BM kuruluşu WFP için de Türkiye'nin önemli bir merkez olduğunu bu kurumun yöneticilerinin de kendisine söylediğini aktaran Ülgen, "Özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı'nın bir kere daha bunu kanıtladığı ortada. O yüzden, Türkler olarak bulunduğunuz her örgütte çok gururlu olmalısınız. Omuzlarınız çok dik, yüzünüz ve alnınız çok açık olmalı. IFAD da buna dahil. Sorumluluklarını eksiksiz, zamanında ziyadesiyle yerine getiren çok az ülkeden biri Türkiye Cumhuriyeti. Bizim bugünkü toplantıda amacımız gerçekten sizleri tanımak ve çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi, bugünkü bu etkinlikleriyle hem BM kuruluşlarındaki vatandaşları bir araya getirmek hem de karşılıklı iletişimi güçlendirmek istediklerini belirterek, işbirliklerine açık oldukları mesajını verdi.

Ülgen etkinlikte büyükelçilik ekibini tanıtırken, aynı zamanda bu kuruluşlarda yapılabilecek etkinlikler ve Türkiye'yi ilgilendirebilecek konulara dair vatandaşlarla fikir teatisinde bulundu.

Türk mutfağından ikramların yapıldığı resepsiyon, Büyükelçi Ülgen ve vatandaşların toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

#  Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) # Birleşmiş Milletler (BM) # Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) # İtalya # Roma # Türk vatandaşları # Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen # Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD)
Son Haberler

Mardin 1969 Spor-Fatih Karagümrük maçının ardından

15.10.2026 - 20:47

Antalya'da içerisine yağmur suyu alan özel halk otobüsünün işletmecisine cezai işlem

15.10.2026 - 20:07

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi:

15.10.2026 - 20:07

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam