Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

Borsa İstanbul’da Düşüş Hız Kazanıyor!

Borsa İstanbul’daki güç kaybı etkisini sürdürüyor. Dün zayıf bir açılışla başlayan BIST100 endeksi, gün boyu düşüş eğiliminde hareket ederek günü %2,27 değer kaybıyla 10.316 puandan tamamladı.

Yayınlama: 15.10.2025 - 10:28
Paylaş:

Son dönemde küresel piyasalardan negatif yönde ayrışmanın belirgin bir şekilde ortaya çıktığı gözlemlenirken Borsa İstanbul’da, önemli makro verilerin bulunmadığı bir süreçten geçilirken iç siyasi gündemin baskının ana unsuru oldu.

Ata Yatırım'ın bültenine göre banka hisseleri üzerinde etkili olan sert satışlar, endeksteki baskının ana etkeni olarak öne çıktı.

Bankacılık endeksinde yüzde 4,46 oranında sert kayıp yaşanırken, sanayi endeksi ise yüzde 1,75 oranında değer kaybı ile günü tamamladı.

Eylül ayı enflasyon rakamları sonrasında, geçtiğimiz aylarda piyasaları yukarı domine eden en önemli gelişme olan faiz indirim beklentisinin zayıflamaya başladığını gözlenirken, faiz indirimi beklentileri korunuyor olsa da, bu beklentilerin gücünün törpülenmiş olması, yeni hikâye yazmakta zorlanan iç piyasalarda güç kaybının ana nedeni konumunda.

Ayrıca siyasi gündemde gerilimin devam etmesi de Borsa İstanbul’da alım iştahını zayıflatan bir diğer unsur olarak öne çıkıyor.

Güne tepki alımlarıyla başlaması beklenen endekste, gün içi hareketler açısından 10,265 seviyesini ilk destek bölgesi olarak takip edeceklerini ve bu desteğin üzerinde tutunma çabasıyla birlikte taban oluşumu bekleneceğinin altı çizilen yorumda, "Ancak beklentimizin aksine 10,265 seviyesinin altında yaşanabilecek bir kapanış, endekste orta vadeli bir İkili Zirve formasyonunun onayı anlamına geleceğinden, mevcut pozisyonlar için bu seviyenin altında ısrar edilmemesini öneriyoruz" denildi.

Öte yandan 14 Ekim 2025 tarihinde borsada geri alım yapan şirketler şöyle sıralandı.

Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam