Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Bilim
Bilim

Bilimfest Isparta 15 ekim’de başlıyor: 72 etkinlik, 51 atölye

Isparta’da bilim ve teknoloji meraklıları üç gün sürecek Bilimfest’te buluşacak. TÜBİTAK 4007 desteğiyle düzenlenen festivalde 72 eş zamanlı etkinlik, 51 su temalı atölye ve 4 bilimsel söyleşi gerçekleştirilecek.

Yayınlama: 14.10.2026 - 01:14
Paylaş:

ISPARTA - BHA 

Isparta’da bilim ve teknoloji heyecanı başlıyor. Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen Bilimfest Isparta, 15-17 Ekim 2026 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bilimsel keşifleri, deneyleri ve uygulamalı atölyeleri bir araya getirecek festival, özellikle öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmayı ve teknoloji alanındaki meraklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Üç gün boyunca devam edecek Bilimfest Isparta’da 72 eş zamanlı etkinlik, 51 su temalı atölye ve 4 bilimsel söyleşi düzenlenecek. Festivalde su farkındalığı, çevre, sürdürülebilirlik ve teknoloji başlıkları ön plana çıkacak.

Öğrenciler, etkinlikler sayesinde yalnızca bilimsel bilgileri öğrenmekle kalmayacak; deneyerek, keşfederek, tasarlayarak ve üreterek bilimi uygulamalı şekilde tanıma fırsatı bulacak.

Büyükşehir statüsünde olmayan bir ilde, doğrudan İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tek büyük ölçekli bilim festivali olma özelliği taşıdığı belirtilen Bilimfest Isparta’nın, kentte bilim kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Festivalin öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmesi, teknolojiye ilgilerini artırması ve geleceğin bilim insanlarına ilham vermesi amaçlanıyor.

Bilimfest Isparta’nın açılış töreni, 15 Ekim 2026 Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Festival, 15-17 Ekim tarihleri arasında her gün 09.00-17.30 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü; öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve tüm vatandaşları bilim ve teknoloji dolu bu büyük buluşmaya davet etti.

Son Haberler

GÜNCELLEME 5 - Afyonkarahisar'da silahla vurulan 8 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

05.11.2026 - 20:57

Iraklı hava yolu şirketi Fly Erbil, İstanbul Havalimanı'na uçuş başlattı

05.11.2026 - 20:17

Milli Savunma Bakanı Güler, Hırvatistan Meclis Başkanı Jandrokovic ile görüştü

05.11.2026 - 19:37

Siirt'te "3. Ulusal Siirt Arıcılık ve Arı Sağlığı Çalıştayı" yapıldı

05.11.2026 - 19:37

Afyonkarahisar'da otomobilde silahla vurulmuş bulunan kadın hastaneye kaldırıldı

05.11.2026 - 18:57

Türk bilim insanı Ergün Kırlıkovalı, Erzincan'da üniversite öğrencileriyle buluştu

05.11.2026 - 18:57

Trabzon heyeti kentin değerlerini tanıtmak için Kahire'de temaslarda bulundu

05.11.2026 - 18:17

Avrupa’da çok sayıda yolcu uçağına bomba ihbarı

05.11.2026 - 17:42

İçişleri Bakanı Çiftçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü:

05.11.2026 - 17:37

Adalet Bakanı Gürlek, Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası heyetini kabul etti:

05.11.2026 - 17:37
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam