Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Dünya
Dünya

Bakan Göktaş, Paris'te Türk Vatandaşlarıyla Buluşarak Gurbetçilerin Önemine Vurgu Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fransa'nın başkenti Paris'te Türk vatandaşlarla bir araya gelerek gurbetçilerin Türkiye'yi temsil etme ve katkı sağlama önemine dikkat çekti.

Yayınlama: 14.02.2025 - 11:36
Paylaş:

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen buluşmada, Bakan Göktaş gurbetçilerin yurtdışında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayarak, Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Ayrıca, Türkçe ve Türk kültürü derslerinin sürdürülmesine yönelik çalışmalara da işaret ederek, gurbetçilerin öneminin altını çizdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Baskanı Mahinur Özdemir Göktaş, OECD Merkezi'nde düzenlenecek Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Fransa'nın başkenti Paris'te, Türk vatandaşlarla buluştu.

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen buluşmaya, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Kerem Yılmaz, OECD Daimi Temsilcisi Esen Altuğ, Fransa'daki Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ailesinin de Avrupa'da yaşadığını hatırlatan Bakan Göktaş, gurbetçilerin gittikleri ülkelerde hem Türkiye'yi hem de milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde temsil ettiğini dile getirdi.1960'lı yıllarda gelen Türk vatandaşlarının, Avrupa’da, 3'üncü ve 4'üncü nesile ulaştığını kaydeden Göktaş, buradaki vatandaşların Türkiye'ye ve yaşadıkları topluma her daim katkı sağlayarak bugünlere geldiğini vurguladı. Yurt dışında yaşayan ailelerin çocuklarında ana dilin önemini vurgulayan Bakan Göktaş, Fransa'da Türkçe ve Türk kültürü derslerinin sürdürülmesi için de çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Batı Avrupa ve Fransa'daki Türk vatandaşlarının yaşadığı zorluklara işaret eden Bakan Göktaş, Türkiye olarak her platformda Avrupa'daki Türk ve Müslümanların sahipsiz olmadığını en güçlü şekilde vurguladıklarını belirterek, Türkiye olarak her daim vatandaşların haklarını savunmaya, taleplerini dinlemeye gayret ettiklerini söyledi. Başkonsolosluklar aracılığıyla da ihtiyaç duyan her vatandaşın yanlarında olduklarını vurgulayan Göktaş,"Bugün 70'ten fazla konuda yurt dışındaki vatandaşımıza en geniş kapsamda destek sunan ülkelerden biriyiz. Değişen ihtiyaçlara göre de hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz" dedi.

“DOĞURGANLIK HIZIMIZ ÇOK DÜŞÜYOR”

Öte yandan bu yılı Türkiye'de "Aile Yılı" ilan edildiğini dikkati çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık hızının gerçekten çok düştüğünü, aile kavramının ise git gide zayıfladığını söyledi.  

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak yaşlı profil araştırması yaptıklarını da kaydederek, "Yaşlanan bir nüfusa sahibiz, özellikle son 5 yılda, yaşlı nüfus sayımız yüzde 20 arttı. Türkiye'de doğurganlık hızımız azaldı. Genç ve dinamik nüfus yapımızı kaybediyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ve STK temsilcilerinin tek tek sorularını da yanıtlayan Göktaş, program sonunda gurbetçi vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Paris'te gerçekleşen buluşmada, Türk vatandaşlarıyla Türkiye'nin ve vatandaşların Avrupa'daki haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, doğurganlık hızındaki düşüşe ve aile kavramının zayıflamasına dikkat çekti. Vatandaşların sorularını yanıtlayarak, gurbetçi vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam