Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Bakan Çiftçi, Sivas'ta Siyer-i Nebi Külliyesi'nin temel atma töreninde konuştu:

- "Türkiye Yüzyılı, eserlerin yükseldiği kadar şahsiyetlerin de yetiştiği bir asır olacaktır" - "Burada kurulacak ihtisas enstitüleri, araştırma merkezleri, binlerce eseri bünyesinde barındıracak kütüphaneler, İslam sanatları merkezleri ve ilim halkaları ülkemize ve İslam alemine ilim, irfan ve hikmet taşıyan müstesna bir merkez haline gelecektir"

Yayınlama: 30.07.2026 - 14:47
Paylaş:

SİVAS (AA) - İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Türkiye Yüzyılı"nın eserlerin yükseldiği kadar şahsiyetlerin de yetiştiği bir asır olacağını söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Çiftçi, Valiliği ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Çiftçi, Vali Yılmaz Şimşek ile görüşerek kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Şeyhşamil Mahallesi'ndeki Siyer-i Nebi Külliyesi'nin temel atma törenine katılan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, temeli atılacak külliyenin Hazreti Peygamber'e duyulan bağlılığın, ilim, irfan ve hikmet yolculuğunun güçlü bir nişanesi olduğunu belirtti.

Çiftçi, Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmek kadar, ahlakını, merhametini, adaletini ve insan yetiştirme anlayışını nesillerin gönlüne işlemeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Siyerin sadece bir tarih anlatısı olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çeken Çiftçi, "Siretle şahsiyeti, ilimle ameli ve hikmeti buluşturan her gayreti Anadolu'yu mayalayan medeniyet ruhunun ihyası olarak görüyoruz. Medeniyet şuurumuz da ancak bu anlayışla yeniden ihya edilecek, köklerinden aldığı güçle geleceğe yükselecektir." diye konuştu.

Manevi tahribatın derinleştiği, batıl anlayışların zihinleri ve gönülleri kuşatmaya çalıştığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Çiftçi, "Bu sebeple insanlığı yeniden ayağa kaldıracak en büyük güç, ilmin imanla, aklın vahiyle ve bilginin ahlakla buluştuğu medeniyet tasavvuru olacaktır. İnanıyorum ki Siyer-i Nebi Külliyesi de bu dirilişin, bu ihyanın ve bu büyük yürüyüşün önemli merkezlerinden biri olacaktır. Burada kurulacak ihtisas enstitüleri, araştırma merkezleri, binlerce eseri bünyesinde barındıracak kütüphaneler, İslam sanatları merkezleri ve ilim halkaları ülkemize ve İslam alemine ilim, irfan ve hikmet taşıyan müstesna bir merkez haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Çiftçi, bir zamanlar hayal olarak görülen nice hedef ve idealin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Milletin inancından dolayı ötekileştirildiği, başörtülü kızların eğitim hakkından mahrum bırakıldığı, vesayet odaklarının milli iradeye yön ve ayar vermeye çalıştığı dönemlerin geride bırakıldığını anlatan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Ayasofya'nın yeniden asli hüviyetine kavuştuğu, ezanların hür ve gür bir şekilde semaya yükseldiği bugünleri bizlere gösteren Rabb'imize sonsuz hamdüsenalar olsun. Şimdi önümüzde yeni bir sorumluluk var. O da 'Türkiye Yüzyılı'dır. Türkiye Yüzyılı, eserlerin yükseldiği kadar şahsiyetlerin de yetiştiği bir asır olacaktır. İnanıyorum ki Siyer-i Nebi Külliyesi de Resul-i Zişan Efendimizin muhabbetiyle yetişen nesillerin ocağı olacak, ülkemizin, gönül coğrafyamızın ve bütün insanlığın huzuruna, kardeşliğine ve ortak geleceğine kıymetli katkılar sunacaktır."

Bakan Çiftçi, böyle bir eseri kazandıran Siyer-i Nebi Vakfına, destek veren bütün kurum ve kuruluşlara, emeği geçenlere teşekkür etti.











# İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi # Siyer-i Nebi Külliyesi # Vali Yılmaz Şimşek
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam