Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

BAE'nin Ankara Büyükelçiliğince "Kandil ve Kalem: Fikirlerin Buluşması" programı düzenlendi

Yayınlama: 10.03.2026 - 22:17
Paylaş:

ANKARA (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği, "Kandil ve Kalem: Fikirlerin Buluşması" başlıklı iftar programı düzenledi.

BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri'nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar kapsamında, BAE ile Türkiye'deki kültürel benzerlikten bahsedilerek kitap tanıtımı yapıldı.

İftar programının ardından konuşan Büyükelçi Zahiri, BAE ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yapıcı bir ortaklık ve işbirliğiyle yeni bir döneme tanıklık ettiğini belirtti.

Zahiri, bu gelişimin sadece ekonomik ve stratejik alanlarla sınırlı kalmadığını, iki dost ülke ile halk arasındaki ikili ilişkileri de kültürel diyalog ve etkileşim ağlarıyla güçlendirdiğini dile getirdi.

BAE ile Türkiye arasında ortak bir kültür olduğuna işaret eden Zahiri, BAE'nin kurucu lideri Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Yunus Emre'nin benzer konulu sözlerinden örnekler vererek kültür ortaklığına değindi.

BAE Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Maktum'un "Hayatın Bana Öğrettikleri" adlı kitabından bahseden Zahiri, özellikle umut, merhamet, insani değerler, hoşgörü ve sabır gibi konulardaki sözleri örnek gösterdi.

Zahiri, iki ülkeden farklı isimlerden cümlelerle yaptıkları bu karşılaştırmalı çalışmada, hayata karşı bakış ve düşünce yapısının benzer noktalarda birleştiğine dikkati çekti.

Bu isimlerin hayat tecrübesi olan kişiler olduğunu kaydeden Zahiri, hepsinin aynı değerleri taşıma çabasında olduğunu, insanı ve toplumu anlamaya çalıştığını aktardı.

# BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri # Birleşik Arap Emirlikleri # iftar
Son Haberler

Antalya'da içerisine yağmur suyu alan özel halk otobüsünün işletmecisine cezai işlem

15.10.2026 - 20:07

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: "I. Naylaltı Sohbetleri" gerçekleştirildi

15.10.2026 - 17:55

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam