Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Ekonomi
Ekonomi

ATO Başkanı Baran'dan Boykota Karşı İtidal Çağrısı

ATO Başkanı Gürsel Baran, yerli ve milli ürünlere yapılan boykot çağrılarına karşı ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkileyecek eylemleri doğru bulmadığını belirterek, tüm vatandaşları itidalli olmaya çağırdı.

Yayınlama: 03.04.2025 - 10:26
Paylaş:

Son günlerde yerli ve milli ürünlere yapılan boykot çağrılarına karşı Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'dan önemli bir çağrı geldi. Baran, ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkileyecek boykotlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, itidal çağrısında bulundu. Detaylar haberimizde!

ANKARA-BHA Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, son günlerde yerli ve milli ürünlere yapılan boykot çağrılarının, ekonomik ve sosyal hayat üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilere dikkat çekerek, itidal çağrısı yaptı. Baran, "Bu süreçte piyasaları dengesizleştirecek, ekonomimizi ve sosyal hayatı olumsuz etkileyecek eylemleri ve boykot çağrılarını doğru bulmuyoruz. Tüccarımızın, sanayicimizin alın terini, milletimizin geleceğini heba etmemeliyiz. Bu süreci ayrıştırarak boykotlarla değil, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizi nasıl daha da geliştirebileceğimize odaklanarak geçirmeliyiz. Milletimizi itidalli olmaya davet ediyorum" dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran yazılı bir açıklama yaparak, boykot çağrılarına karşı itidal çağrısında bulundu. Son günlerde yerli ve milli ürünlere yapılan boykot çağrılarının, ekonomik ve sosyal hayat üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilere dikkat çeken Baran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Son dönemde ekonomimizi hedef alan çağrıları iş dünyası olarak kaygıyla izliyoruz. Bu süreçte piyasaları dengesizleştirecek, ekonomimizi ve sosyal hayatı olumsuz etkileyecek eylemleri ve boykot çağrılarını doğru bulmuyoruz. Boykot, yerli ve milli üretimin, ticaretin, istihdamın ve vergi gelirlerinin altına mayın döşemek olur. Tüccarımızın, sanayicimizin, işçimizin alın terini, milletimizin geleceğini heba etmemeliyiz. Üreticisinden işletme sahibine, tedarikçisinden çalışanına, milletimizin her bir ferdine olumsuz yansımaları olacak çağrılara prim vermeyelim. Bu süreci ayrıştırarak boykotlarla değil, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizi nasıl daha da geliştirebileceğimize odaklanarak geçirmeliyiz. Milletimizi itidalli olmaya davet ediyorum."

ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak yerli ve milli ürünlere yapılan boykot çağrılarına karşı uyarılarda bulundu. Baran, ekonomi ve sosyal hayatı olumsuz etkileyecek bu tür eylemlerin yerine birlik ve beraberlik içinde ülkenin gelişimine odaklanılması gerektiğini ifade etti. Vatandaşları itidalli olmaya davet eden Baran, tüccarın, sanayicinin ve işçinin emeğini heba etmemek için ayrıştırıcı değil birleştirici adımlar atılması gerektiğini belirtti.

# ATO Başkanı Baran # boykot çağrısı # itidal çağrısı
Son Haberler

Esenler'de 3 kişiyi silahla yaralayan şüpheli yakalandı

08.09.2026 - 00:47

Kilis'te ambalaj fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

08.09.2026 - 00:02

Mardin 1969 Spor-Bodrum FK maçının ardından

07.09.2026 - 23:47

Siirt'te çıkan orman yangını söndürüldü

07.09.2026 - 23:47

Düzce'de çalılık alan yangını ormana sıçramadan söndürüldü

07.09.2026 - 23:02

Milli para yüzücü Defne Kurt, Avrupa şampiyonu oldu

07.09.2026 - 22:02

İHH, Halep'te 360 öğrencilik ilkokul açtı

07.09.2026 - 21:47

2026 Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nın açılış töreni, Kocaeli'de düzenlendi

07.09.2026 - 21:32

Sinop'ta otomobille hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

07.09.2026 - 20:17

Tokat'ta duvardan düşen kişi hayatını kaybetti

07.09.2026 - 20:02
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam