Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 92'nci yıl dönümü kutlandı

Yayınlama: 05.02.2026 - 13:02
Paylaş:

NİĞDE (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 92'nci yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Vali Nedim Akmeşe, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, il protokolü ve vatandaşlar, Niğde Garı önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 92'nci yıl dönümünü anmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ziyaretin 5 Şubat 1934'te gerçekleştirildiğini anımsatan Özdemir, bu ziyaretin Atatürk'ün Anadolu insanına ve Niğdelilere duyduğu güvenin göstergesi olduğunu ifade etti.

Atatürk'ün milletle bütünleşmeyi, halkın arasında olmayı ve Anadolu'nun her köşesini yerinde görmeyi ilke edinmiş büyük bir lider olduğunu vurgulayan Özdemir, Niğde ziyaretinin de onun bu anlayışının, Cumhuriyetin Anadolu'ya verdiği değerin açık bir ispatı olduğunu belirtti.

Bu anlamlı ziyarette Gazi Paşa'nın Niğde halkıyla yakından ilgilendiğini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler alarak, vatandaşlarımızın görüşlerini bizzat dinlemiştir. O gün Niğde'de yaşanan coşku, milletimizin Atatürk'e duyduğu sevgi ve güvenin en güçlü ifadesi olarak tarihe geçmiştir. Niğde halkının milli mücadele yıllarındaki fedakarlığını, vatanına ve bağımsızlığına olan sarsılmaz bağlılığını her zaman takdirle anmıştır. Öyle ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim Niğdelilere alakam büyüktür, Niğdelileri severim. Niğde milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanıklarımızdan biri olmuştur.' sözleriyle dile getirmiştir."

Programın ardından Niğde Belediyesi Hazım Tepeyran Kültür Merkezi'nde, Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 92'nci yıl dönümü anısına "Art 'N' Niğde" çalıştayında 25 sanatçının Atatürk'ün ve kentin simge yapılarının resimlerini çizdiği serginin açılışı yapıldı.

# 92'nci yıl dönümü # Gazi Mustafa Kemal Atatürk # kutlama # Niğde
Son Haberler

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”

15.10.2026 - 17:59

İnegöl Belediyesi’nin ev sahipliğinde 55. MODEF EXPO heyecanı başladı

15.10.2026 - 17:49

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam