Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Antalya'da AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Yayınlama: 10.08.2026 - 19:17
Paylaş:

ANTALYA (AA) - Antalya'da AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümü kapsamında "Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır" temasıyla basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, parti binasında yapılan basın toplantısında, 25 yıldır milletin emanetini taşıdıklarını, Türkiye'nin yükünü omuzladıklarını ve Türkiye'yi her alanda büyütmenin ve güçlendirmenin mücadelesini verdiklerini söyledi.

Terörsüz Türkiye ideali doğrultusunda Türkiye'yi terörden kurtardıklarını belirten Çetin, vesayetin siyaset üzerindeki gölgesini kaldırdıklarını, milli iradeyi devlet yönetiminin gerçek merkezi haline getirdiklerini ifade etti.

İnancı, düşüncesi, kökeni veya hayat tarzı nedeniyle vatandaşların ötekileştirildiği dönemlere son verdiklerine işaret eden Çetin, sağlıkta ve eğitimde büyük dönüşümler ve seferberlikler başlattıklarını dile getirdi.

Çetin, 6 Şubat depremlerinin ardından şehirleri yalnızca yeniden inşa etmekle kalmadıklarını daha dirençli ve daha güvenli bir geleceğin temellerini attıklarını belirterek Türkiye'ye ulaşım ve altyapıda çağ atlattıklarını vurguladı.

Kendi otomobilini, insansız hava araçlarını, savaş gemilerini, helikopterlerini ve uçaklarını üretebilen güçlü bir Türkiye inşa ettiklerinin altını çizen Çetin, "İHA'larımız, SİHA'larımız, Bayraktar TB2, Akıncı, Anka, Kızılelma, HÜRJET, KAAN, ATAK, Gökbey, TCG Anadolu ve ALTAY tankı gibi yerli ve milli projelerimizle savunma sanayiinde Türkiye'nin adını dünyanın önde gelen ülkeleri arasına yazdırdık. Bir dönem savunma ihtiyaçları için başkalarının kapısında bekletilen Türkiye'yi bugün kendi ihtiyaçlarını karşılayan ve dost ülkelerin güvenliğine katkı sağlayan bir konuma ulaştırdık." diye konuştu.

- "AK Parti 11 milyon 709 bin 913 üyeyle Türkiye'nin en büyük siyasi partisidir"

Çetin, 2002 yılında 36 milyar dolar seviyesinde olan ihracatı 270 milyar doların üzerine taşıdıklarını; üreten, ihraç eden, istihdam sağlayan ve küresel rekabette söz sahibi olan bir Türkiye ekonomisinin temellerini attıklarını söyledi.

Dış politikada kendi kararlarını kendisi alan, sahada ve masada güçlü, bölgesindeki gelişmelere yön veren bir Türkiye inşa ettiklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti:

"Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle uluslararası meselelerde görüşü aranan, sözü dinlenen ve attığı adımlar yakından takip edilen bir ülke konumuna ulaştı. Bugün AK Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açıkladığı resmi verilere göre 11 milyon 709 bin 913 üyesiyle Türkiye'nin açık ara en büyük siyasi partisidir. Bu sayı, milletimizin hareketimize duyduğu güvenin, teşkilatlarımızın fedakar çalışmasının ve Türkiye sevdamızın en somut göstergelerinden biridir. AK Parti'nin asıl gücü binalardan, makamlardan veya unvanlardan değil milletimizle kurduğu sarsılmaz gönül bağından gelmektedir."

Çetin, 25. kuruluş yıl dönümü coşkusunun 81 ilde düzenlenecek çeşitli programlarla yaşanacağını belirterek kutlamaları 14 Ağustos Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifiyle Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirecekleri büyük ve coşkulu buluşmayla taçlandıracaklarını dile getirdi.

Basın toplantısına, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Menderes Türel ve partililer katıldı.

Toplantının ardından, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan ve vefat eden teşkilat mensupları ile şehitler için mevlit programı düzenlendi.










# AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin # Basın Toplantısı # "Milletimizle çeyrek asır # Türkiye Geleceğe Hazır
Son Haberler

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07

Çorum'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

15.10.2026 - 18:07

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23

Cep telefonu taksitlerinde yeni dönem: Sınır 40 bin liraya yükseltildi

15.10.2026 - 17:16

Prof. Dr. Zakir Avşar: “Kimsesizlerin kimsesi” olmak…

15.10.2026 - 17:12

İBB Başkan Vekili Aslan, selden etkilenen yerlerde inceleme yaptı

15.10.2026 - 16:47
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam