Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Antalya Havalimanı'nda Türk mutfağı tanıtılıyor

- Antalya Valisi Hulusi Şahin: - "Türk mutfağı temalı restoranlarımız ve dünyanın çeşitli bölgelerinde açılan Türk restoranları sayesinde Türk mutfağı, kültürü ve gastronomisi dünyaya tanıtılıyor"

Yayınlama: 22.05.2026 - 16:17
Paylaş:

ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Antalya Havalimanı'nda tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali'ndeki bir restoranda düzenlenen etkinlikte, Antalya'nın farklı bölgelerine özgü yemekler davetlilere sunuldu. Şefler tarafından hazırlanan geleneksel lezzetler hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Protokolün yanı sıra gastronomi ve turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, gülüklü çorba, börülce salatası, kuzu incik, İbradı'nın holuşka yemeği ile Alanya'nın öksüz helvasından oluşan menü ikram edildi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası'nın her geçen yıl güçlenerek kök saldığını söyledi.

Türk mutfağının yüzlerce yıllık kültürel birikimin önemli temsilcilerinden biri olduğunu belirten Şahin, etkinliğin hem Türk mutfağının hem de Türk kültürünün tanıtımı açısından önemli fırsat sunduğunu ifade etti.

Antalya'nın dünyanın en fazla turist ağırlayan şehirlerinden biri olduğunu anlatan Şahin, geçen yıl Antalya Havalimanı'nın yaklaşık 17,5 milyon yabancı turiste hizmet verdiğini kaydetti.

Havalimanlarının Türk mutfağının tanıtımı açısından önemli vitrinler olduğunu vurgulayan Şahin, "Türk mutfağı temalı restoranlarımız ve dünyanın çeşitli bölgelerinde açılan Türk restoranları sayesinde Türk mutfağı, Türk kültürü ve gastronomisi dünyaya tanıtılıyor. Bu açıdan Türk Mutfağı Haftası çok çok değerli." dedi.

Bulundukları restoranın geçen yıl Türk Mutfağı Haftası kapsamında açılışının yapıldığını anımsatan Şahin, işletmenin kısa sürede uluslararası alanda kendi kategorisinde önemli konuma ulaştığını dile getirdi.

Şahin, Türk turizminin dünyanın önde gelen sektörlerinden biri olduğuna dikkati çekerek, gastronominin de Türkiye'nin tanıtımında önemli rol üstlendiğini ifade etti.

Türk ve Osmanlı mutfak kültürü üzerine çalışmalarıyla tanınan şef Ömür Akkor da Türk Mutfağı Haftası'nın Türk gastronomisinin gelişimine önemli katkıda bulunduğu söyledi.

Öte yandan, havalimanının gelen yolcu bölümünde, Antalya'nın yöresel lezzetleri ile Türk mutfağının tanıtılması amacıyla yabancı turistlere turunç kabuğu şekeri ikram edildi.



# Antalya # Antalya Havalimanı # gastronomi # Türk Mutfağı # Türk Mutfağı Haftası
Son Haberler

Altın fiyatlarında son durum ne?

14.10.2026 - 09:53

Türk Dünyası Kültür Kervanı Niğde’den başlıyor

14.10.2026 - 09:44

Galatasaray, Barcelona karşısında farklı kaybetti: 1-4

14.10.2026 - 09:39

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde silah kazası: Bir asker şehit

14.10.2026 - 09:37

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu'na soruşturma: 11 gözaltı

14.10.2026 - 09:34

Basketbol Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Tarfin-Zalgiris maçının ardından

14.10.2026 - 02:38

Genç milli halterciler, Avrupa Şampiyonası'nın ikinci gününde 4'ü altın, 6 madalya kazandı

14.10.2026 - 02:37

TRT'nin "Geleceğin İletişimcileri Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

14.10.2026 - 01:17

Strauss Philharmonie, AKM'de klasik müziği sahne gösterisiyle buluşturdu

13.10.2026 - 23:57

Kahramanmaraşlı milli sporcular havalimanında çiçeklerle karşılandı

13.10.2026 - 23:17
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam