Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Alternatif Bank'tan 200 milyon dolarlık eurobond ihracı

- Alternatif Bank Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Güven: - "Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz"

Yayınlama: 06.02.2026 - 10:17
Paylaş:

İSTANBUL (AA) - Alternatif Bank, küresel sermaye piyasalarında önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyan Additional Tier 1 (AT1) eurobond ihracını tamamladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, toplam 200 milyon dolar tutarındaki ihraç, bankanın sermaye yapısını güçlendirirken uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Söz konusu işlem, bankanın uluslararası piyasalardaki konumunu ve yatırımcı güvenini bir kez daha ortaya koydu. İhraç sürecinde gelen 1,2 milyar doları aşan talep, işlemin büyüklüğünün altı katını aşarak güçlü bir yatırımcı güvenine işaret etti.

İşlemde yatırımcı dağılımı incelendiğinde, yüzde 59'unun İngiltere ve İrlanda, yüzde 25'inin Orta Doğu, yüzde 12'sinin Kıta Avrupası ve yüzde 4'ünün Asya ile off-shore Amerika merkezli yatırımcılardan geldiği görüldü. Söz konusu dağılım, Alternatif Bank'ın farklı bölgelerdeki kurumsal yatırımcılar nezdinde artan görünürlüğünü ve güvenilirliğini bir kez daha ortaya koydu.

Uluslararası piyasalarda son dönemde Türk bankacılık sektörüne yönelik artan ilginin bir yansıması olarak değerlendirilen ihraç, Alternatif Bank'ın uzun vadeli büyüme stratejisini ve güçlü bilanço yapısını destekleyen önemli bir adım oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Güven, AT1 eurobond ihracına gelen yüksek ve çeşitli yatırımcı ilgisinin, bankaya ve Türkiye bankacılık sektörüne duyulan güvenin güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti.

Güven, gerçekleştirdikleri işlemle sermaye yapılarını daha da güçlendirirken, uluslararası piyasalardaki etkinliklerini de artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyümemizi destekleyecek adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

# Alternatif Bank # Alternatif Bank Hazine ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Güven
Son Haberler

GÜNCELLEME - Çorum'da iki otomobil çarpıştı, 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

28.10.2026 - 19:57

Konyaspor, Galatasaray maçının hazırlıklarına devam etti

28.10.2026 - 19:57

Pasifik Holding’in 3 ortağının SPK’nın suç duyurusunda yer almadığı ortaya çıktı; tedbir kaldırıldı

28.10.2026 - 19:56

Bakanlar Gürlek ve Çiftçi, DOLUNAY Projesi için bir araya geldi:

28.10.2026 - 19:17

Kosova'da "29 Ekim Cumhuriyet Kupası-2. Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası" düzenlendi

28.10.2026 - 19:17

Plaj Futbolu Dünya Kulüpler Şampiyonası, Alanya'da devam ediyor

28.10.2026 - 18:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'i resmi törenle karşıladı

28.10.2026 - 17:57

Pancar üreticilerine 952 milyon liralık avans ödemesi

28.10.2026 - 17:57

AK Parti İzmir Milletvekili Bursalı: Hız, haberin doğruluğunun önüne geçti

28.10.2026 - 17:32

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

28.10.2026 - 17:17
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam