Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

AK Parti'den Gurur Verici Adım: 21 Mart Nevruz Günü Resmi Tatil Olsun!

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Nevruz'un anlamını vurgulayarak, 21 Mart'ın özel bir gün olduğunu belirtti ve resmi bayram tatili ilan edilmesi için kanun teklifi sundu.

Yayınlama: 14.04.2025 - 16:20
Paylaş:

AK Parti'nin öncülüğünde yapılan çağdaş ve anlamlı adım, 21 Mart'ı resmi tatil ilan etmeyi hedefliyor. Serkan Bayram'ın Nevruz'un birlik ve beraberliğin sembolü olduğu vurgusu, ülke genelinde olumlu yankılar uyandırıyor.

ANKARA-BHA AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 21 Mart'ta gece ve gündüzün eşit olduğu şu ifadeleri kullanarak anlattı: "Bütün dünyada, Türk devletlerinde, ülkemizde, birçok halklar ve milletler tarafından kutlanan Nevruz Bayramı'nın da bir günüdür. Nevruz demek yeni bir gün demektir. Nevruz demek yeniden doğuş demektir. Nevruz demek birlik, beraberlik, kardeşlik demektir. Nevruz demek Ergenekon Destanı demektir. Bu bağlantıda, ben de hem İstanbul Milletvekili olarak hem Birleşmiş Milletler Barış Elçisi olarak hem Avrupa Ekonomik Senatörü olarak, bugünün resmi bayram tatili ilan edilmesi noktasında kanun teklifi verdim." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yılki Nevruz kutlamalarında, konuya ilişkin konuşmalarına değinen Bayram, "Hem insanlarımızın beklentisi hem barış ikliminin ülkemize ve dünyaya hakim olması açısından, bu günün resmi tatil, bayram günü ilan edilmesi hepimizin temennisidir. Ben bütün partilerimizden de destek bekliyorum, bütün milletvekillerimizden destek bekliyorum. Bayram, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduğunu belirtti ve kanuna, "21 Mart Nevruz Günü Tatili" ibaresinin ekleneceğini söyledi. 

AK Parti'nin 21 Mart'ı resmi tatil ilan etme çalışması, Nevruz'un kültürel ve sosyal önemine vurgu yaparak, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Serkan Bayram'ın Meclis'e sunduğu teklif, farklı etnik kökenlere ve kültürlere saygının da bir ifadesi olarak dikkat çekiyor.

# AK Parti # Serkan Bayram # Nevruz Bayramı
Son Haberler

Kayseri'de Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseri düzenlendi

15.10.2026 - 21:27

Mardin 1969 Spor-Fatih Karagümrük maçının ardından

15.10.2026 - 20:47

Sakarya'da sağanak nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

15.10.2026 - 20:47

Antalya'da içerisine yağmur suyu alan özel halk otobüsünün işletmecisine cezai işlem

15.10.2026 - 20:07

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi:

15.10.2026 - 20:07

Antalya'da bir evde çıkan yangın söndürüldü

15.10.2026 - 19:27

TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel

15.10.2026 - 19:08

Afrika Enerji Haftası, enerji sektörünün önde gelen temsilcilerini Cape Town'da buluşturdu

15.10.2026 - 18:47

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı Faisal Al Fayez ile bir araya geldi

15.10.2026 - 18:47

Dermatolog ve plastik cerrahi uzmanları Antalya'da buluştu

15.10.2026 - 18:07
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam