Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

"Adilcevaz'da Buluşalım" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Yayınlama: 19.08.2026 - 21:02
Paylaş:

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde belediye tarafından düzenlenen "Adilcevaz'da Buluşalım" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye Başkanı Abdullah Akbaba'nın da katıldığı etkinlikte yaklaşık 200 kişi bisiklet ve motosikletlerle sahil boyunca tur attı.

Seydi Baba Tepesi'nden havalanan yamaç paraşütü sporcuları da gölün eşsiz manzarası eşliğinde Adilcevaz semalarında süzüldü. Gökyüzünü renklendiren paraşütler vatandaşların ilgisini çekti.

Van Gölü’nde düzenlenen tekne turunda da vatandaşlar ve ilçeye gelen misafirler gölün doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu.

Bisiklet turu sonunda Akbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet turuyla "Adilcevaz'da Buluşalım" etkinliğinin açılışını yaptıklarını söyledi.

Bu etkinliklerle Adilcevaz'ın ve Van Gölü havzasının turizm potansiyelini açığa çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Akbaba, şöyle konuştu:

"Burada Van Gölü'nün en uzun kıyılarını ülke gündemine taşımak istedik. En temiz kıyılarını bilinirliğini artırmak amacıyla etkinliklerimiz iki gün sürecek. Sabah bisiklet turu, öğleden sonra ise yamaç paraşütü etkinliğini gerçekleştirdik. Yamaç paraşütüne ülkemizin dört bir yanından yaklaşık 150 paraşütçü katıldı. İki gün Adilcevaz'ın Seydi Baba Tepesi'nde ilçemizin kıyılarına uçuşlarımız sürecek. Etkinliğimize desteklere gönülden şükranlarımı sunuyorum."

Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de ilk çağrısını yaptığı Terörsüz Türkiye kapsamında bölgenin tanınırlığı, bilinirliği ve turizm potansiyelinin her geçen gün daha da açığa çıktığını kaydeden Akbaba, bu önemli adımın bölge turizmi açısından kıymetli olacağını aktardı.

Bisiklet etkinliğine katılan Vangölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel de Adilcevaz'ın sahip olduğu kıyılarıyla Van Gölü çevresindeki en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirtti.

Adilcevaz Belediyesince düzenlenen etkinliğe bisikletleriyle katıldıklarını kaydeden Özel, "Adilcevaz doğasıyla, tarihiyle ve kültürüyle çok özel bir yer. Eşsiz koylarıyla Van Gölü'nün en uzun kıyısına sahip olan ilçemiz Süphan Dağı, Kef Kalesi, Mucizeler Manastırı, Adilcevaz Kalesi ve Ertuğrul Cami gibi çok özel ve güzel bir tarihe sahip. Biz de pedallayarak hem doğaya ve tarihe şahitlik ediyoruz hem de Van Gölü'nün korunmasına yönelik farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.


# "Adilcevaz'da Buluşalım" etkinliği # bisiklet # Bitlis # Van Gölü # yamaç paraşütü
Son Haberler

Kars Valisi Ziya Polat, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi

15.10.2026 - 17:43

Mustafa Gür, TASKK Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi

15.10.2026 - 17:28

Tekirdağ'da ruhsatsız silah operasyonunda 10 zanlı gözaltına alındı

15.10.2026 - 17:27

Av. Altıparmak’tan sel ve taşkın mağdurlarına hukuki yol haritası

15.10.2026 - 17:27

Bakan Çiftçi: “Bütün imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız”

15.10.2026 - 17:23

Cep telefonu taksitlerinde yeni dönem: Sınır 40 bin liraya yükseltildi

15.10.2026 - 17:16

Prof. Dr. Zakir Avşar: “Kimsesizlerin kimsesi” olmak…

15.10.2026 - 17:12

İBB Başkan Vekili Aslan, selden etkilenen yerlerde inceleme yaptı

15.10.2026 - 16:47

Kars’ta Türkiye-Azerbaycan Sanat Haftası: “Yaşasın Kardeşliğimiz!”

15.10.2026 - 16:13

Suriye’de yakalanan Reyhanlı patlaması sanığı terörist Mihraç Ural'ın gözaltı fotoğrafı paylaşıldı

15.10.2026 - 16:07
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam