Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Adana'da ortaokul öğrencilerinden Türk bayraklı koreografi

Yayınlama: 02.02.2026 - 11:47
Paylaş:

ADANA (AA) - Adana'da yarıyıl tatilinin ardından dersbaşı yapan ortaokul öğrencileri, Türk bayraklarıyla koreografi oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığınca ikinci dönemin "Bayrak Sevgisi" temasıyla başlayacağının duyurulması üzerine merkez Yüreğir ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, okula ellerinde Türk bayraklarıyla gitti.

Bu kapsamda koreografi hazırlayan öğrenciler, sanatçı Esat Kabaklı'nın "Bu Bayrak" eseri eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla çeşitli figürler sergiledi.

Gösteriyi izleyen diğer öğrenciler ile öğretmenler, Türk bayraklarını sallayarak onlara destek verdi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Özgür Kavalcı, AA muhabirine, çeşitli konularda çocukların dikkatini çekmek için daha önce de gösteriler düzenlediklerini söyledi.

Türk bayrağının vatanın her bir ferdi için vazgeçilmez olduğunu belirten Kavalcı, "Bayrak sevgisini çocuklarımıza aşılamak için bu koreografiyi gerçekleştirdik." dedi.

Okulun 8. sınıf öğrencisi Ayten Ay da Türk bayrağının bağımsızlığın sembolü olduğunu anlatarak, "Buna benzer projelerimiz vardı. Hazırlamak bizim için zor olmadı. Tatildeyken medyada bayrakla ilgili daha çok paylaşım olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığının da ilk konusunun bu olduğunu öğrenince öğretmenlerimizle iletişime geçip bununla alakalı koreografiyi tekrar hazırlamak istedik." diye konuştu.

Öğrencilerden Merve Nergiz de hazırladıkları gösteriyle Türk bayrağının vatan için önemini gösterdiklerini kaydetti.

# Adana # dersbaşı # koreografi # ÖĞRENCİ # Türk bayrağı
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam