Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
⌂
Anasayfa ›Gündem
Gündem

Adalet Bakan Yardımcısı Ayyıldız, Gümüşhane'de konuştu:

- "(Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun) Devlet olarak, millet olarak bir tecrübeye kavuştuk. Dolayısıyla bugünkü süreci de uygularken biz her anlamıyla devlet olarak denetlemesini, dengelemesini yapmak suretiyle bunu yürüteceğiz"

Yayınlama: 21.08.2026 - 19:50
Paylaş:

GÜMÜŞHANE (AA) - Adalet Bakan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a ilişkin, "Devlet olarak, millet olarak bir tecrübeye kavuştuk. Dolayısıyla bugünkü süreci de uygularken biz her anlamıyla devlet olarak denetlemesini, dengelemesini yapmak suretiyle bunu yürüteceğiz." dedi.

Gümüşhane'de AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Ayyıldız, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nın adaletin yüzyılı olacağını söyledi.

Ayyıldız, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile vatandaşın günlük hayatını kolaylaştıran projeleri uygulamaya çalıştıklarını belirtti.

Yargılamalarda insan unsurundan kaynaklanan gecikme istemediklerini dile getiren Ayyıldız, bodrum katlardaki mahkemelerin adalet saraylarına taşındığını ifade etti.

Ayyıldız, teknolojik olarak birçok gelişme yaşandığına işaret ederek, "Hala daha vatandaşın duruşmasını 6 ay, 7 ay sonraya veriyorsa veya 10 yılda bir duruşma, bir dosya bitiriyorsan bunun kusura bakma biz hesabını soracağız. Bu noktada Sayın Bakanımız da biz de çok kararlıyız." dedi.

"Alo Adalet" hattının devreye alınmasıyla süreçlerin daha da hızlanacağını vurgulayan Ayyıldız, "Bir taraftan hakim ve savcılarımızın lojmandır, çalışma şartlarıdır, adliye binalarıdır, teknolojik imkanlarıdır, bunları geliştirmeye, kapasiteyi artırmaya devam edecek ama öbür taraftan da hakim ve savcılarımızın vatandaşın işini çok düzgün hızlı bir şekilde görmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son 25 yılda gerçekleştirdiği birçok sessiz devrim olduğunu vurgulayan Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları hepimiz yaşayarak görüyoruz ama bunların içinde iki şey var ki bunları Recep Tayyip Erdoğan olmasa, AK Parti gibi bir teşkilat yapısı olmasa asla bu memlekette yapacak adam ve parti yoktur. Bunlardan birisi ayağımıza bağlanan, sürekli kaos içerisinde güçsüz hükümetlerle, vesayet odaklarına mahkum olmamız için uydurulan parlamenter sistem belası. Diğeri de işte bu maalesef milletimizin 40 yılına mal olan terör belasıydı. Milletimizle beraber milletimizin Cumhurbaşkanımıza olan inancıyla, onun dirayet ve cesaretiyle 2017 referandumuyla bu parlamenter sistem denen beladan kurtulduk."

- "Kanunun uygulanması için bu örgüt fesih olmuş olacak"

"Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a ilişkin değerlendirmede bulunan Ayyıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Peki kanun kapsamında ne olacak? Malumunuz silahlı öldürme ve yağma suçları hariç bunu özellikle söylemek istiyorum, kanunda zaten bu açık yazıyor ama malumunuz memleketimizde bir güruh sadece bu terörden nemalanıyor. Yani bunların memlekete dair bir projesi, bir fikri, ortaya koyduğu bir zikri yok. Bunların tek ekmeği maalesef bu terörden bunu istismar ederek nemalanmaktı. Dolayısıyla bunlar şimdi ekmeksiz kalacak. O yüzden sürekli bir iftirayla, sürekli bu işi çok farklı şekilde yansıtmak suretiyle vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor ama bizim kanunumuz çok net bir şekilde ortada. Bu kanunun uygulanması için kardeşim bu örgüt fesih olmuş olacak, bu örgüt silah bırakmış olacak. Bunu da bizim Milli Güvenlik Kurulumuz tescil etmiş olacak."

Kanun kapsamında şartlı tahliyeden yararlanan kişinin cezanın miktarına göre 5 ila 10 yıl süreyle terör suçuna karışmaması gerektiğine dikkati çeken Ayyıldız, "Terör suçuna karıştığın anda eski cezanla beraber tekerrür hükümleri uygulanacak. Yani biz 2011 yılında yaşadığımız süreçlerden ne yaptık? Devlet olarak, millet olarak bir tecrübeye kavuştuk. Dolayısıyla bugünkü süreci de uygularken biz her anlamıyla devlet olarak denetlemesini, dengelemesini yapmak suretiyle bunu yürüteceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ayyıldız, temasları kapsamında Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Eroğdu, MHP İl Başkanı Mete Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah ile Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Fahrettin Güvenç'e de ziyaretlerde bulundu.





# Adalet Bakan Yardımcısı Ayyıldız # Gümüşhane # ziyaret
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Antalya'da midibüsün devrilmesi sonucu 17 kişi yaralandı

12.10.2026 - 15:57

Kayseri'de 9 katlı apartmanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

12.10.2026 - 15:57

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti

12.10.2026 - 15:17

Esenler'de bir kişi çimenlik alanda ölü bulundu

12.10.2026 - 15:17

İstanbul'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 175 zanlı tutuklandı

12.10.2026 - 14:37

Yeşilay’dan köy okulunda çocuklara özel etkinlik

12.10.2026 - 14:34

Türkiye, enerji yatırımlarını ve uluslararası bağlantılarını artırıyor

12.10.2026 - 14:34

Kars Ani Örenyeri yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor

12.10.2026 - 14:27

Galatasaray-Barcelona maçına doğru

12.10.2026 - 13:57

Kayseri'de akrabasını bıçaklayıp aracıyla kaçarken halk otobüsüne çarpan şüpheli yakalandı

12.10.2026 - 13:57
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam