Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

23. Gümüşlük Müzik Festivali, Peradi Ensemble ve Sista Sound konserleriyle başladı

Yayınlama: 18.07.2026 - 00:17
Paylaş:

MUĞLA (AA) - 23. Gümüşlük Müzik Festivali, kadın müzisyenlerden oluşan Peradi Ensemble ve Sista Sound konserleriyle başladı.

Bosfor Turizm'in ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen festival, bir kez daha kapılarını sanatseverlere açtı.

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen festivalin sanat yönetmenliğini piyanist Eren Levendoğlu, sanat danışmanlığını ise piyanist Gülsin Onay üstleniyor.

Festivalin açılışı öncesinde, geçen yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl da "Son çivi, ilk nota" mottosuyla gerçekleştirilen panayır etkinliği Bodrumluları bir araya getirdi. Yerel üreticilerin stantlarının yer aldığı panayırda el yapımı ürünler, doğal ve organik gıdalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlik kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşları çevre bilincine yönelik çalışmalar yaptı. MisGibi1Bodrum oluşumu çocukların geri dönüşüm malzemeleriyle hazırladığı çevreci panoları sergilerken, Ecolegacy Mediterranean Derneği Green Rangers ve Başak Sözer koordinasyonunda kumsal ve su altı temizliği yaptı. Sözer, ayrıca çocuklara yönelik deniz ekosistemi temalı bir atölye çalışması düzenledi.

Festivalin açılış konserinde, Türkiye'nin ilk kadın müzik kolektifi Sista Sound'un özel kürasyonuyla hazırlanan program kapsamında Peradi Ensemble sahne aldı. Topluluk, Anadolu, Balkanlar, Kafkasya ve farklı coğrafyalardan halk ezgilerini yaklaşık 25 farklı dilde seslendirdi.

Günün kapanışında ise Sista Sound üyeleri Özge Ürer, Aslı Açıkel (Sista Aloha), Elçin Orçun ve Nergis Fırtına'nın konuk vokaller eşliğinde hazırladığı DJ performansları izleyicilerden ilgi gördü.

6 Eylül'de sona erecek festival, 21 Temmuz'da "Suda" sahnesinde gerçekleştirilecek Mehmet Polat Quartet konseriyle devam edecek.







# 23. Gümüşlük Müzik Festivali # Gülsin Onay # konser # Peradi Ensemble # Sista Sound
Son Haberler

İzmir fuarında uluslararası sokak gösterisi renkli anlara sahne oldu

08.09.2026 - 22:17

Alanyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarına başladı

08.09.2026 - 21:47

2026 Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nın ikinci gününde milli sporculardan 3 altın madalya

08.09.2026 - 21:32

AK Parti milletvekilleri, Cizre'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

08.09.2026 - 21:17

Rize'deki "Kaçkar by UTMB"ye katılacak sporcular için tanıtım etkinliği düzenlendi

08.09.2026 - 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şampiyon milli voleybolcuları kabul etti:

08.09.2026 - 20:47

Trabzonspor'da Konyaspor maçı hazırlıkları başladı

08.09.2026 - 20:32

Bayrampaşa'da metruk binada başlayıp bitişikteki apartmana sıçrayan yangın söndürüldü

08.09.2026 - 20:32

Bakan Kurum, "Mapa-Şamandıra Sistemi ve Fethiye Dip Çamuru Temizliği Lansmanı"nda konuştu:

08.09.2026 - 20:17

Muşlu genç atlet, köyde koyun sağıyor, pistte madalya topluyor

08.09.2026 - 20:17
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam