Kitahaber.com | Gündem Haberleri ve Daha Fazlası
Anasayfa Gündem
Gündem

12. Van Denizi Su Sporları Festivali devam ediyor

Yayınlama: 09.08.2026 - 13:02
Paylaş:

VAN (AA) - Van Gölü'nün tanıtımına katkı sunmak ve su sporlarını yaygınlaştırmak amacıyla organize edilen 12. Van Denizi Su Sporları Festivali, ikinci gününde devam ediyor.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen festivalde, plaj hentbolu ve plaj voleybolu müsabakaları yapılırken tekne turları, flyboard, su parkuru, kano, yüzme, kürek, dragon ve yelken etkinlikleri de gerçekleştiriliyor.

Festival alanına gelen ziyaretçiler, hem kurulan stantları gezerek kurumların çalışmaları hakkında bilgi alıyor hem de gösteri ve yarışmaları izleyerek eğlenceli anlar yaşıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Tosun, gazetecilere, festivalin ikinci gününün de coşkulu geçtiğini söyledi.

Festivalde 16 farklı kurumun yer aldığını ifade eden Tosun, "Gençlerimiz ve halkımızın yoğun ilgisiyle festivalimiz devam ediyor. Plaj alanında, feribot alanında, kano kürekte, su altı bölümlerimizde ve su içerisindeki farklı yarışma alanlarımızda etkinliklerimiz oluyor. Halkımıza buradaki festival havasını hissettirmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

Sporculardan Muhammet Tatar ise "Dün yarışmaları izleme fırsatı buldum bugün ise takım olarak yarışmalara katılacağız. Festival güzel geçiyor. Çok mutluyuz." dedi.

Kent sakinlerinden Mehdi Duman, festivalin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür ederek "Burada tekne turları ve kano yarışmaları yapıyorlar. Çok güzel etkinlikler var. Özellikle flyboard etkinliğini izlemek çok keyifli. Festival, şehrimizin tanıtımı içinde çok önemli." ifadelerini kullandı.





# 12. Van Denizi Su Sporları Festivali # Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Tosun # Van # Van Gölü
Son Haberler

GÜNCELLEME 2 - Gürcistan'dan kalkan iki kişilik özel uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı

09.09.2026 - 15:32

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde "sayokan" gösterisi

09.09.2026 - 15:17

Van Gölü sahillerine ulaşımı kolaylaştıracak projede çalışmalar sürüyor

09.09.2026 - 14:47

Malatya'da Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışı başladı

09.09.2026 - 13:47

Bakan Kurum'dan Göcek'teki deniz çayırlarına ilişkin paylaşım:

09.09.2026 - 13:32

Hacı Bektaş Veli Külliyesi 8 ayda 385 bin ziyaretçiyi ağırladı

09.09.2026 - 13:17

Şanlıurfa'da kamyona çarpan hafif ticari araçtaki 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

09.09.2026 - 13:17

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, GKRY lideri Hristodulidis ile görüştü

09.09.2026 - 12:47

GÜNCELLEME - Adana'daki orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

09.09.2026 - 12:32

İş Bankası ve Burgan Bank'tan kredi kartı anlaşması

09.09.2026 - 12:32
Son Makaleler

Ekosistem Dengesi ve İnsan Etkisi

90'ların Moda Rüzgarı ve Günümüz Yansımaları

Dijital Çağın Gölgesinde: Teknolojinin Psikolojik Derinlikleri

Adaletin Teminatı: Masumiyet Karinesi

Modernleşme, Ekonomik Büyüme ve Kentin Yüzünü Değiştiren Yıllar

Veri Okyanusunda Yolculuk: Dijitalleşen Dünya ve Gizemli Dijital Kölelik

Dijital Devrimin Komik Yüzü: Türk Televizyonlarının İnternetle Dansı!

Kategoriler
Bilim Çevre Dünya Eğitim Ekonomi Gezi Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Teknoloji Yaşam