16 Mayıs 2026 Cumartesi
DOLAR 45.60 ₺
EURO 53.27 ₺
STERLIN 61.07 ₺
G.ALTIN 6,644.89 ₺
BTC 80,932.27 $
ETH 2,269.23 $
BİST 0.00

    81 ilde kaçak ve sahte içki operasyonu

    Gündem
    Yayınlama: 6 Kasım 2025 Perşembe 09:06
    ads

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliğine yönelik operasyonlarda 30 bini aşkın şişe kaçak ve sahte içki ele geçirildiğini duyurdu.

    81 ilde kaçak ve sahte içki operasyonu

    ANKARA-BHA

    Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube ekiplerince ülke genelinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

    179 şahıs hakkında adli işlem

    Operasyonlarda 30 bin 836 şişe kaçak ve sahte içki, 16 bin 888 litre etil alkol ve 4 bin 564 litre sahte alkollü içki ele geçirildi. Ayrıca 13 yasa dışı içki imalathanesi de deşifre edildi. Toplam 179 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

    Yerlikaya, sahte alkol üretiminin yalnızca bir suç olmadığını, aynı zamanda toplum sağlığını tehdit eden “ölümcül bir tuzak” olduğunu vurguladı. “Bu ürünleri piyasaya sürenler, vatandaşlarımızın hem sağlığını hem de hayatını hiçe saymaktadır.” ifadelerini kullandı.

    Vatandaşlara da çağrıda bulunan Bakan Yerlikaya, şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini isteyerek, “Biz gereğini yaparız” mesajını paylaştı.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code